Vágólapra másolva!
A Váci NKSE hazai pályán 31-30-ra kikapott a román Ramnicu Valcea csapatától a női kézilabda Európa-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, vasárnap.

A magyar csapat keretéből ezúttal csak Bárdy Noémi hiányzott. Az már korábban eldőlt, hogy a Vác nem juthat tovább a negyeddöntőbe, a Valcea viszont már biztosította helyét a legjobb nyolc között.

A két csapat romániai mérkőzésén 22 perc alatt tízgólos előnyt dolgozott ki a Valcea, ezúttal viszont sokkal jobban kezdett a Vác, összeszedettebben kézilabdázott és a tizedik percben 7-4-re vezetett. Minden hazai találat után villámgyors román ellenakció és gól következett, így a váciak nem tudtak ellépni, sőt a 21. percben egyenlítettek a vendégek.

Vereséggel búcsúzott a Vác az Európa-ligától Forrás: Váci NKSE, Facebook

"A visszarendeződésnél semmi fontosabb nem lehet!" - mondta az időkérésnél Ottó Katalin vezetőedző. Játékosai igyekeztek betartani az utasítását, ennek köszönhetően a szünetben is vezettek.

A második félidőt is remekül kezdte a magyar együttes (20-16), de a Valcea gyors ellentámadásait ekkor sem sikerült megfékeznie, így a románok egy 8-2-es sorozattal fordítottak és a 43. percben első alkalommal vezettek. Leszakítani azonban nem tudták ellenfelüket, amely egy újabb időkérést követően megint lendületbe jött.

Felváltva születtek a gólok, az utolsó percben a hazaiak az egyenlítésért támadtak, de két másodperccel a vége előtt Hámori Konszuéla lövését kivédte a kapus, így a váciak egy győzelemmel és öt vereséggel zárták szereplésüket.

Kuczora Csenge kilenc, Kácsor Gréta öt gólt szerzett, a túloldalon Bobana Klikovac és Irina Glibko hét-hét alkalommal talált be.

Női kézliabda Európa-liga, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, D csoport:
Váci NKSE-SCM Ramnicu Valcea (román) 30-31 (16-15)
A D csoport végeredménye: 1. Viborg HK (dán) 10 pont, 2. Ramnicu Valcea 9, 3. Chambray Touraine (francia) 3, 4. Váci NKSE 2

korábban:
A csoport: Motherson Mosonmagyaróvári KC-Lokomotiva Zagreb (horvát) 28-24 (15-7)
A csoport végeredménye: 1. Sola HK (norvég) 12 pont, 2. ES Besancon (francia) 6, 3. Mosonmagyaróvár 6, 4. Lokomotiva Zagreb 0

A csoportok első két helyezettje jutott a negyeddöntőbe. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.