Vágólapra másolva!
A szerb kézilabda-válogatott hétfő este győzelmi kényszerrel lép pályára az Európa-bajnokságon, így az olyan klasszisokra, mint amilyen a becserélt Petar Nenadic, mindenképp szüksége lesz az olimpiai bajnok franciák elleni csatában.

A Telekom Veszprém 35 éves irányítója Toni Gerona legnagyobb örömére decemberi sérülése után ismét bevethető állapotba került. Nenadicot a balátlövő Petar Djordjic helyére cserélte be csapatuk spanyol szövetségi kapitánya.

Talán pont egy akkora klasszis hiányzott a hátsó posztokon nekik a szombaton fantasztikus hangulatban 23-20-ra elveszített Horvátország elleni balkáni rangadón, mint amilyen Nenadic. Lazar Kukic is kiváló játékos, de még nem ugyanazt a szintet képviseli, mint rutinosabb poszttársa.

Az olimpiai bajnok Franciaország első két szegedi mérkőzésén nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, Horvátország mellett Ukrajnát is simán verte a Pick Arénában. A Tisza-parti várost valószínűleg hétfőn is ellepik a szerb drukkerek, akik bíznak benne, hogy ki tudják majd szurkolni az emberfeletti bravúrnak számító győzelemmel járó továbbjutást is.