Vágólapra másolva!
A dán női kézilabda-válogatott 32-16-ra legyőzte Németországot a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének vasárnap esti mérkőzésén. Az északiak ezzel megnyerték azt a csoportot, amiben a magyar válogatott a harmadik helyen zárt.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Granollersből.

Az eddig egyaránt mind az öt találkozóját megnyerő dán és német csapat közül egyértelműen előbbi kezdte jobban az egymás elleni rangadójukat. Althea Reinhardt bravúrjai és a számos technikai hiba kereken öt perc után időkérésre késztette Henk Groenert, a németek szövetségi kapitányát.

A holland szakember szavai ellenére Alina Grijseels csupán a 10. percben szerezte meg csapata első gólját. Addigra a dánok már 4-0-ra elhúztak. Egészen elképesztő adat, hogy válogatottjából az első 23 percben csak ő tudott a kapuba találni. Közben a másik oldalon a bravúrt bravúrra halmozó, 23 védéssel és 62 %-os hatékonysággal záró Reinhardt mellett Kathrine Heindahl és Mie Höjlund is jól játszottak. (10-4)

A dán válogatott már az első percekben komoly előnyre tett szert a csoportdöntőn Forrás: Jozo Cabraja / IHF

A szünet előtt ráadásul a németek egyik legfontosabb védője, Mia Zschocke piros lapot kapott, ami tovább nehezítette a dolgukat. Ennek ellenére a szünetre 13-8-ra fel tudtak jönni a sokat vállaló ferencvárosi, Alicia Stolle góljainak is köszönhetően.

A második félidőben nagyon hamar, már a 37. percben kialakult a tízgólos különbség. A végeredmény 32-16 lett - ez és a magyar válogatott elleni négy nappal ezelőtt aratott 30-19-es sikerük egyértelműen az erősorrend élére teszi Jesper Jensen együttesét ezen az ágon.

A III-as csoportban ezzel véget értek a küzdelmek, Dánia csoportelsőként, Németország másodikként jutott be a negyeddöntőbe, ahol már az ellenfeleik is ismertek.

Miután Spanyolország szoros meccsen, jó hajrával 27-24-re legyőzte Brazíliát, így a házigazda játszik a németekkel, a dánok pedig a dél-amerikaiakkal.

A spanyoloknál Alexandrina Barbosa hatszor, a braziloknál Bruna De Paula ötször volt eredményes.

A hétgólos Kovács Patrícia vezérletével Ausztria nem maradt győzelem nélkül a torna ezen szakaszában sem. Nyugati szomszédunk a tavalyi Európa-bajnokságon meglepetésre bronzéremmel záró Horvátországot verte. A japán válogatott pedig - Elke Karsten 13 gólja ellenére - az Argentína felett aratott 31-27-es sikerének köszönhetően a harmadik pozícióban zárta a IV-es csoportot.

Női kézilabda-világbajnokság, középdöntő, 3. (utolsó) forduló:
III. csoport (Granollers):
Dánia-Németország 32-16 (13-8)
korábban:
Magyarország - Dél-Korea 35-28 (18-15)
Csehország-Kongó 24-21 (11-11)
IV. csoport (Torrevieja):
Spanyolország-Brazília 27-24 (12-10)
korábban:
Ausztria-Horvátország 27-23 (15-10)
Japán-Argentína 31-27 (15-14)