Vágólapra másolva!
Kedden délelőtt megérkezett Párizsból Valenciába a magyar női kézilabda-válogatott, amely a két nap múlva kezdődő világbajnokságon Szlovákia ellen kezdi meg szereplését. Csapatunk Valenciában lakik, a meccseket pedig a város mellett fekvő Llíriában játssza Golomir Vlagyimir együttese. Helyszíni beszámoló.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Valenciából.

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint a csapat elfoglalta szállását, és este már edzést tart Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Holanek Zoltán erőnléti edző Párizsban maradt, mivel az utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, így nem tudott a csapattal Spanyolországba tartani, ám folyamatosan tartja a kapcsolatot a szakmai stábbal.

Valamennyi játékos és minden további stábtag negatív teszteredményeket produkált Franciaországban és Spanyolországban is.

A magyar csapat a szlovákokkal, a csehekkel és a németekkel került egy csoportba. A mieink az első meccset december 2-án 20.30-kor játsszák Szlovákia ellen. December 4-én 20.30-kor a csehek, majd december 6-án 20.30-kor a németek következnek. A csoportból az első három helyezett együttes jut be a vb második, középszakaszába.