Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt bevezetett egészségügyi és biztonsági szabályok miatt elmarad az Egyesült Államok kosárlabdacsapatának Ausztrália elleni felkészülési meccse.

Koronavírus gyanú miatt elmarad az amerikaiak kosármeccse - derült ki az NBA hivatalos oldaláról. A meccs eltörléséről azok után döntöttek, hogy kiderült,

a Washington Wizards játékosa, Bradley Beal kihagyja az olimpiát az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt.

Jerami Grantet, a Detroit Pistons játékosát is a protokoll alá helyezték biztonsági okokból, az ő még ott lehet az olimpián.

Bradley Beal kihagyja az olimpiát, Gregg Popovich még nem tudja kivel pótolja őt Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Ethan Miller

Az amerikai csapatnak nagyon rosszul jött Beal kiesése,

mivel az egyik legjobb pontszerzőjét veszítette így el az amerikai válogatott.

A Wizards dobóhátvédje 31.3 pontjával Stephen Curry mögött ő volt az NBA alapszakaszának második legponterősebb játékosa az előző szezonban. Az amerikaiak edzője, Gregg Popovich szerint nagyon nehéz lesz pótolniuk a játékost.

Az amerikai csapat az első két felkészülési mérkőzését elvesztette Nigéria és Ausztrália ellen. A csapat legközelebb Spanyolország ellen játszik vasárnap, majd elindul Tokióba, ahol először július 25-én lép pályára Franciaország ellen.