Vágólapra másolva!
Nycke Groot a Győri Audi ETO korábbi kézilabdázója a holland válogatott 2019-es világbajnoki címéről lemaradt, egy esetleges olimpiai aranyéremről már nem szeretne.

Az ETO-t 2015 és 2019 között erősítő irányító három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a hatalmas megpróbáltatást jelentő kettős terhelés miatt lemondja a válogatottságot és inkább a klubjára szeretne koncentrálni. A 33 éves játékos nélkül Hollandia rögtön első világeseményén aranyérmes lett.

Groot így nem volt tagja a története első világbajnoki címét megnyerő holland válogatottnak. Sőt, 2019 nyarán a Győrből is távozott, mert nyugodtabb körülmények között szerette volna pályafutása utolsó szakaszát eltölteni. Így esett a választása a dán Odensére, amelyet a Bajnokok Ligájába vezetett a 2020-21-es szezonra.

Ugyan az elmúlt évtized egyik legjobb kézilabdázója a mostani évadban már nem azt a lehengerlő játékot nyújtotta, mint amit a Győrben megszokhattunk tőle, pályafutása utolsó idényében bajnoki címre vezette az Odensét.

A válogatottnál azután került ismét képbe, miután Estevana Polman a szezonban másodszor is súlyos sérülést szenvedett. A szövetségi kapitány, Emmanuel Mayonnade pedig Grootra gondolt, mint aki részben pótolni tudná a világ egyik legjobbját. Groottal kiegészülve Hollandia az olimpia egyik esélyesévé léphet elő.