Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Falco 24 ponttal legyőzte a vendég Szegedet a férfi kosárlabda NB I elődöntőjében, ezzel 2-1-re vezet a fináléért zajló vetélkedésben.

A Falco szenzációsan játszott a Szeged ellen, több jó egyéni teljesítmény is volt a sárga-feketéknél. A találkozó elején még minden szombathelyi kosárra volt válasza a vendégeknek, sőt, Bognár hármasa után a mérkőzésen először megszerezte a vezetést a Szeged. Benke viszont hátára vette a csapatot, és szinte egymaga megfordította az állást, így az első félidőben 26-22-t mutatott az eredményjelző.

A második negyedet úgy folytatták a hazaiak, mint ahogy az elsőt abbahagyták, hamar nyolc pontosra nőtt az előnyük, amit a nagynagyszünetig tovább növeltek.

A hátralévő időben a vendég együttes már csak futott az eredmény után, sokat hibáztak, amit a Falco rendre kihasznált. A meccs végére elszabadultak az indulatok, Govens-nek ütöttek oda a sárga-feketék, aki ezután szövegelésért technikait kapott. Végül a Falco szinte végig vezetve, nagyon magabiztos győzelmet aratott.

A szombathelyi gárdából Perl Zoltán és Benke Szilárd is 23 pontig jutott.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc hétfőn folytatódik.

Eredmények, férfi NB I (a magyar szövetség honlapja alapján):
elődöntő, 3. mérkőzések:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 98-74 (26-22, 25-16, 28-17, 19-19)
A párharc állása: 2-1, a Szombathely javára.

A Szolnok újra előnybe került a férfi kosárlabda NB I elődöntőjében, miután pénteken vendéglátóként 37 ponttal nyert a Debrecen ellen.

A párharc harmadik mérkőzésén a hazaiaktól négyen is tíz pont felett zártak. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc hétfőn folytatódik.

Eredmények, férfi NB I (a magyar szövetség honlapja alapján):
elődöntő, 3. mérkőzés: Szolnoki Olajbányász-DEAC 94-57 (21-16, 25-13, 29-9, 19-19)
A párharc állása: 2-1, a Szolnok javára.

Mindent egy helyen az Eb-ről