Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungária némileg váratlan kiesése ellenére is remek párharcok jöttek össze a legjobb nyolc között a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Mivel Elek Gábor csapata elrontotta előbb a Buducnost Podgorica elleni párharc első meccsének hajráját, majd a visszavágó első félidejét is, ezért hiába fordított szombaton és nyert 29-28-ra, a montenegróiak kiejtették a zöld-fehéreket.

A Győri Audi ETO a Buducnost Podgoricával játszik a négyes döntőbe jutásért Forrás: Peter Szalmas / EHF CL, Facebook

A Fradi kiesésének köszönhetően nem jött össze a várva várt Győri Audi ETO elleni negyeddöntő, hanem a BL történetének egyik legnagyobb presztízzsel bíró párosításában jön egy újabb fejezet. A Buducnost és a Győr az elmúlt nyolc alkalomból együtt összesen hétszer vihették haza a BL-trófeát. A podgoricaiak 2012-ben és 2015-ben, a győriek pedig 2013-ban, 2014-ben, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben bizonyultak a - nyugodtan mondhatjuk - világ legjobb klubcsapatának.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 53 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek.

A Buducnost pedig az edzőlegenda Dragan Adzic őszi lemondása után minden idők egyik legjobb kézilabdázójával, Bojana Popoviccsal a kispadon építi újra magát - ahogyan a Fradi ellen is látszódott, egyre nagyobb sikerrel.

A Metz játék nélkül jutott tovább a nyolcaddöntőből, mert ellenfele, a Borussia Dortmund a párharc egyik mérkőzésére sem nem állt ki ellene. Mivel ellenfelük a Brest Bretagne lesz, ezért már biztosan lesz francia csapat a budapesti négyes döntőben.

Cristina Neagu egyre jobb formában játszik Forrás: Alexandru Nitisor / EHF CL, Facebook

A másik két negyeddöntőben egyaránt láthatunk egy-egy orosz csapatot, és a már említett két párosítás mellett mindkettő rendkívül izgalmasnak ígérkezik. A CSM Bukarest a Valcea elleni nyolcaddöntő két találkozóján összesen 24 gólt dobó, a BL-idényben már 100 találatnál járó Cristina Neagu vezérletével a CSZKA Moszkva ellen szeretne bejutni a legjobb négy közé.

A moszkvaiak eddig a szezon meglepetéscsapatának számítanak, akik a Győrrel az utolsó fordulóig harcban voltak a csoportelsőségért. A másik orosz együttesre, a Rosztov-Donra a friss Európa-bajnokokkal teli Vipers Kristiansand vár. A norvégok az Odense ellen hazai pályán elszenvedett 36-35-ös vereség után idegenben tudták kiharcolni a továbbjutást.

A párharcok első mérkőzéseit április 3-4-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A BL négyes döntőjére május 29-30-án kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.