Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 29-23-ra kikapott az ötkarikás címvédő Oroszországtól a győri olimpiai selejtezőtorna vasárnapi, utolsó fordulójának zárómérkőzésén. 

Az már szombaton eldőlt, hogy a 2. csoportból a házigazda magyar, valamint az orosz csapat jut ki az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára. A magyar női kéziválogatott szövetségi kapitánya, Elek Gábor ennek megfelelően nem is volt szomorú a meccs után.

Elek Gábor nem bánkódott az oroszok elleni vereség miatt Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Méretben, súlyban nagy volt a különbség, így felőröltek minket az oroszok. A lelki többletet ezúttal nem tudtuk hozzátenni, mint az elmúlt két napban. Ez valahol természetes. Éreztem, hogy van sansz a második félidőben, de valahogy nem volt benne a fordítás. Sokat hibáztunk, alárendelt volt a védekezésünk, majd amikor kicsit felpaprikáztuk magunkat, akkor

Mindenesetre az tanulságos, hogy a hitünket tovább kell erősítenünk.

A hétvége célja a kijutás volt Tokióba, ezt elértük, nagyon büszke vagyok rá.

Az egész magyar kézilabda sikere ez, büszke vagyok rá, hogy a részese lehetek" – mondta a mérkőzést követően Elek Gábor az M4 Sport kamerája előtt. Hozzátette, így, hogy a harmadik kalapba kerültünk, Norvégiát biztosan elkerüljük.

Tomori Zsuzsanna szerint is a kijutás a legfontosabb Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Kicsit fásultak voltunk a harmadik meccsre. Tegnap nagy kő esett le a szívünkről, nagyon sok mindent kiadtunk magunkból.

Látszódott, hogy mindkét csapat gyakorolt dolgokat, nem ez volt egyik csapatnak sem az élete meccse. A lényeg, hogy nem sérült meg senki. Igazából a tegnapi nap volt a hét lezárása.

Nagyon remélem, hogy nyáron ott lehetek majd az olimpián. Egy olimpián mindig lehet meglepetést okozni, ez a csapat szerintem képes erre. Jó úton járunk, látszik, hogy mit szeretnének az edzők. Azért dolgozunk, hogy ezt nyáron sikerre váltsuk" – értékelt az M4 Sport kamerája előtt Tomori Zsuzsanna.

„Nagyon sokat gondolok arra, hogy a németek elleni győztes gól miatt lehettünk itt, most pedig mehetünk Tokióba.

Volt időnk a felkészülésre és az összeszokásra, és csapatként tudtunk játszani az olimpiai selejtezőben. Örültem, hogy itt lehetek és a sérülésem után pályára léphettem.

Sok segítséget kaptam a két hét alatt, rendesen összeraktak. Nagyon örültem volna, ha a Fradival továbbmegyünk a BL-ben, de ez a siker kicsit feledtette a kudarcot" – mondta az M4 Sport kamerája előtt Háfra Noémi, a Fradi játékosa.