Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtök este nagyszerű játékkal 29-23-ra legyőzte Brazíliát a középdöntő első mérkőzésén, így továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a csoportját Spanyolország előtt. A mieinkre szombaton a lengyelek várnak majd. A rendkívül fontos meccsről is szó volt az online sajtótájékoztatón, amelyen Gulyás István szövetségi kapitány, Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke, valamint a csapatból Bodó Richárd és Sipos Adrián vettek részt.

Bodó az eddigi meccsek és a rájuk váró feladatok kapcsán így fogalmazott:

„Úgy gondolom, hogy meccsről meccsre haladva jobb és jobb teljesítményt nyújtottunk. Nyilván a németek elleni meccs szerintem az extra kategória volt, mind játékban, mind győzelemben. Ott utólag néztük meg, hogy sajnos a szélsőket nem is használtuk körülbelül a támadásban. A következő lépcső a lengyelek, próbáljuk őket is ugyanolyan akarattal és együtt küzdéssel megfogni.

A brazilok ellen pont annyit adtunk ki magunkból, amennyit kellett, a németek ellen volt extra fokozat. Nincs megállás, szünnapokon is két edzésünk van,

fizikailag jól érezzük magunkat, talán kicsit mentálisan lehet elfáradni a monoton dolgokban,

de ezért edzettünk egész decemberben és januárban, szóval már várjuk a lengyelek elleni mérkőzést.

Sokan vagyunk a csapatban, mindenki hozzátesz a meccsekhez, aki a pályán van, úgyhogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk."

Az Origo kérdésére, hogy mivel kapcsolódnak ki a sűrű menetrend alatt, Sipos azt válaszolta, hogy: „Sok időnk nincs, mert amikor meccsünk van, akkor is edzünk, amikor meg nincs, akkor kettőt edzünk.

Igazából a napirend, az megvan minden napra, szabadidőnk nincsen annyira sok, megvannak a pihenőink, amiket meg ki kell használnunk, hogy minél fittebbek legyünk.

Azt gondolom, hogy ezenkívül mindenki a családjával, barátaival, meg akivel tud, kommunikál otthonról, meg itt egymás között beszélgetünk, ez a kikapcsolódásunk."

Gulyás István szerint a lengyelek is éppúgy felkészülnek ellenünk, mint mi majd belőlük Forrás: AFP/Petr David Josek

A lengyelek elleni sorsdöntő meccs kapcsán, amelyen ha nyer a magyar válogatott, akkor továbbjut a negyeddöntőbe, azt válaszolta Sipos:

„Teher az mindig van, minden meccsen, azt tudni kell kezelni, eddig is tudtuk, mert a brazilok ellen is volt egy kis teher. De ha ezt úgy kezeljük, ahogy eddig, akkor ezzel nem lesz probléma."

Bodó ehhez még annyit tett hozzá, hogy:

„Minden meccs nyilván különböző terhekkel jár, ahogy így haladunk előre. A lengyeleket jobb csapatnak tartom, mint a brazilokat, jobban kell majd összpontosítanunk, mind elöl, mind hátul.

A játékosok után Gulyás István és Nagy László válaszoltak a kérdésekre. A szövetségi kapitány kezdte a sajtótájékoztatót a brazil meccsre visszatekintve:

„Azt éreztem, hogy nem volt az a kirobbanó nagy öröm, azt gondolom, hogy totálisan a helyén kezelték a győzelmet.

Sőt, ami nekünk nagyon jó jel, hogy elvárták maguktól, hogy ez egy sima mérkőzés lesz, nem gondolom, hogy a lengyelek ellen nagy teher lesz most.

A fiúk jó állapotban vannak, frissek, tudtuk pihentetni a kulcsjátékosokat a brazil mérkőzés során. Azt gondolom, ilyen szempontból sem vagyunk semmilyen hátrányban a lengyelekkel szemben."

Magyarország még Lengyelországgal és Spanyolországgal játszik a középdöntőben Forrás: AFP/Khaled Elfiqi

Az Origo kérdésére, hogy mi várható szombaton a lengyelek ellen, Gulyás István így válaszolt: „Nagyon komplex játékot játszanak, ügyesen, a tavalyi Európa-bajnokság nem feltétlenül az igazi arcukat mutatta, hogy kiestek korán. Jó, egységes csapatuk van, és sokkal jobb passzban vannak, mint az Eb-n.

Győzelmeket arattak, éppen alig kaptak ki a spanyoloktól, azt gondolom, hogy jó mentális állapotban és jó erőben vannak, így biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz."

Nagy László, az MKSZ alelnöke ehhez még hozzátette, hogy: „Nyilván látszik, amit István is elmondott, hogy egy év elteltével ez a lengyel csapat is lépett előre.

Jó állapotban vagyunk, és teljes magabiztossággal fogunk nekiállni ennek a mérkőzésnek."

A szövetségi kapitány aztán arról is beszélt, hogy miben változott a magyar csapat az elmúlt egy évben:

„Ha csak a legapróbb dolgokat nézzük, hogy két szélsővel több van, tehát tudjuk forgatni őket. Azt látja mindenki, ha másban nem, ebben biztosan előre léptünk, és más volt most a sorozatunk, tehát biztos vagyok abban, hogy erőben nem fogunk elfogyni."

Nagy László a végén még egy érdekes történetet is megosztott a Brazília elleni mérkőzés kapcsán:

„Egy apróság, ami a tegnappal kapcsolatos, olyan svájci bírópáros vezette a meccsünket, akik nem voltak rajta a hivatalos bíróküldöttségen.

Elméletileg az eredeti dán páros egyik tagja covidos lett, de hogy a tartalékként felsorolt norvég páros miért nem vezethetett meccset, azt nem tudom."