Vágólapra másolva!
Nagyon nehéz helyzetbe került amerikai férfi kézilabda-válogatott a szerdán rajtoló világbajnokság előtt, mivel a koronavírus miatt mindössze 12 játékos utazhatott el Egyiptomba.

Az aftenposten.no beszámolója szerint a szövetségi kapitány, a norvég Robert Hedin mellett 18 játékos koronavírustesztje lett pozitív. A világbajnokságra Dániában készülő amerikai csapat így elképesztően nehéz helyzetbe került.

„Tizenkét játékos utazott el Egyiptomba szerdán. Nincs védelmünk, de legalább kapusunk van. Nagyon nehéz helyzet"

– mondta Robert Hedin a lapnak. A kapitány szerint – aki addig nem tud a csapattal tartani, ameddig nincs negatív tesztje – valaki olyan hozhatta be a fertőzést a válogatotthoz, aki az Egyesült Államokból érkezett a többiekhez. Bár hozzátette, hogy erre nincs bizonyíték.

Robert Hedin és az amerikai csapat nagyon nehéz helyzetbe került Forrás: NurPhoto via AFP/Catalin Soare/NurPhoto/Catalin Soare

Robert Hedin a játékosok már nagyon várták a világbajnokságot, így többen is sírva fakadtak, amikor megtudták a pozitív eredményt.

Ez nem is csoda, mivel az Egyesült Államok válogatottja legutóbb a 2001-es világbajnokságon szerepelt.

„Nagy a káosz. Sokan aggódnak a történtek miatt. Nem tehetünk mást,

– tette hozzá a kapitány.

Hangsúlyozta, ha nem jön közbe semmi, akkor 12 játékossal - köztük egyetlen kapussal - tudnak kiállni csütörtökön Ausztria ellen.

A Gyöngyösben védő Merkovszki Pál is az Egyesült Államok vb-keretének tagja, de arról nem érkezett hír, hogy ő is a fertőzöttek között van-e.

Ha egy válogatott nem tud kiállni a világbajnokságon, akkor első számú tartalékként Észak-Macedónia ugrik be helyette. Erre az esetre már a svájciak is jelezték, hogy akár az utolsó pillanatban is vállalják a vb-szereplést.