Kaotikus nap jön, de átvészeljük - mondja a kapitány

GULYÁS István; BÁNHIDI Bence
Gíza, 2021. január 19. Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a játékosokat buzdítja a férfi kézilabda-világbajnokság harmadik fordulójának A csoportjában játszott Magyarország-Németország mérkőzésen Kairóban 2021. január 19-én. MTI/EPA/Pool
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott a mérkőzés vége előtt három másodperccel szerzett góllal győzte le Németországot az egyiptomi világbajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén, így négy ponttal várhatja a középdöntöt. Gulyás István szövetségi kapitány örül a sikernek, de látta a hibákat is.

"Sok minden kellett ehhez a sikerhez. Nekünk edzőknek az a legszebb, amikor egy ilyen kiélezett meccsen egy góllal nyer a csapat. Elmondtuk már többször, hogy igazából nem tudjuk, hol tartunk, hiszen ilyen komoly ellenféllel nem játszottunk egy éve.

– mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a játékosokat buzdítja a férfi kézilabda-világbajnokság harmadik fordulójának A csoportjában játszott Magyarország-Németország mérkőzésen Kairóban 2021. január 19-én Forrás: MTI/EPA/Pool/Anne-Christine Poujoulat

"Az első félidőben több góllal is elmehettünk volna, de előjöttek a hibák. Szerencsére a végén a fiúknak hideg volt a fejük és a helyén volt a szívük, így egy góllal nyerni tudtunk, ami nekünk óriási boldogság. Azon dolgozunk továbbra is, hogy még egységesebb legyen a csapat, amiben az ilyen győzelmek nagyon sokat jelentenek."

Ami a folytatást illeti, a magyar csapatra három nehéz mérkőzés vár a középdöntőben a B csoport továbbjutói ellen, a szakmai stáb már meg is kezdi a felkészülést. "A brazilokkal fogunk kezdeni, majd jönnek a lengyelek és a spanyolok. Mindig azt mondjuk, hogy a következő meccs a legfontoabb, ami igaz is, de mostantól már tudunk készülni a többi csaptra is" – mondta a kapitány, hozzátéve, hogy szerdán költözik a csapat Gízából az új fővárosba, ami egy "kicsit kaotikus nap lesz, de a győzelem erőt ad, hogy átvészeljük".