A magyar női kosárcsapat kapitánya Spanyolországban folytatja

Raksányi Krisztina (j), a magyar és Temi Fagbenle (b), a brit válogatott játékosa a női kosárlabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Három hónap után új csapatba igazolt a női kosárlabda-válogatott kapitánya, Raksányi Krisztina.

A magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya, Raksányi Krisztina a spanyol bajnokságban jelenleg 6. helyen álló Ciudad De La Laguna Tenerife együtteséhez igazolt az idény végéig - derül ki a játékost képviselő ügynökség Facebook-bejegyzéséből.

Raksányi legutóbb a francia Tarbes játékosa volt, ám onnan három hónap után távozott.

Raksányi Krisztina (labdával) Spanyolországban folytatja Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A kosaras Pécsett kezdte pályafutását, 2010-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban. Egy évet töltött kölcsönben az UNI Győr csapatánál is. A 2012–2013-as bajnokságban és a kupában is ezüstérmet szerzett a csapattal, az Euroligában pedig 8.7 pontot, 1.9 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt.

2013 nyarán a horvát Novi Zagreb csapatához igazolt. Egy év múlva nem hosszabbította meg lejáró szerződését, hanem hazaigazolt a PEAC-Pécshez.2017 májusában újabb három évvel szerződést hosszabbított a PEAC-Pécccsel, majd 2018-ban Miskolcra igazolt.

A magyar válogatott tagjaként részt vett a 2015-ös, 2017-es Európa-bajnokságon és 2019-es Európa-bajnokságon. 2019-ben az év magyar női kosárlabdázója címet nyerte el.