Koronavírus a magyar csapat egyik ellenfelénél, halasztás a női kézilabda Eb-n

685690887 handball Horizontal
Netherlands' Yvette Broch prepares to throw the ball during the Women's European Handball Championship Group I match between Serbia and Netherlands in Gothenburg, on December 12, 2016. (Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Rendkívül rosszul kezdődik a dániai női kézilabda Eb, amelynek a második napján máris el kellett halasztani a Hollandia-Szerbia mérkőzést. A szerb csapat úgy érkezett meg Dániába, hogy az egyik -meg nem nevezett játékosa - koronavírusos. Miután így került be a szerb válogatott a vörös zónába, a koldingi hotelbe, most mindenki tanácstalanul várja, mi lesz az ügy folytatása.

A szerbek így is az utolsó pillanatban, csütörtökön utaztak Dániába, mert már a hét eleji teszteléseken, amelyeket Szerbiában végeztek el, koronavírussal küzdöttek.

A megérkezésük után kiderült, hogy a járványt nem tudták teljesen izolálni, mert a csapat egyik tagja továbbra is fertőzött.

Ezért az Eb szervezői nem tehettek mást, mint szombatra halasztották a pénteki Hollandia-Szerbia összecsapást. Szombaton a mi csoportunkban amúgy szünnap lenne. A fertőzött szerb játékost azonnal elszigetelték Koldingban, miközben a teljes szerb csapatot karanténba tették. Pénteken és szombaton újabb teszteléseknek vetik alá a szerb válogatottat, hogy kiderüljön, a többiek nem kapták-e el a vírust. Csak a két tesztelés után lehet arról szó, hogy a szerbek pályára lépjenek az Eb-n. Az elhalasztott meccs új időpontja december 5. 20.30.

A történteket az EHF hivatalos közleménye is megerősítette.

A magyar válogatott a tervek szerint pénteken délután Horvátország ellen lép pályára Koldingban. A meccs 18.15-kor kezdődik.

Forrás