Vágólapra másolva!
Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya is megfertőződött a koronavírussal, ezért nem lehet ott a csapat összetartásán, illetve a november 4-i veszprémi magyar-spanyol, illetve a november 7-i eszéki horvát-magyar találkozón, így a két mérkőzésen Chema Rodriguez és Nagy László irányítják majd a nemzeti együttest.

„Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott a csapattal, hiszen január óta nem tudtunk együtt dolgozni, most pedig így hozta az élet, hogy éppen a válogatott hét előtt fertőződtem meg.

A kollégákkal, Chema Rodriguezzel és Nagy Lászlóval mindent átbeszéltünk és folyamatos telefonkapcsolatban vagyunk. Az összetartás szakmai programját már korábban rögzítettük, így a munka a terv szerint folyik majd.

Az állapotom megfelelő, komoly tüneteim nincsenek, de természetesen az előírásokat betartva karanténban kell maradnom" – idézi a szövetségi kapitányt a Magyar Kézilabda Szövetség honlapja.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitány Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Gulyás István mellett Ubornyák Dávid sem állhat a válogatott rendelkezésére, mert a gyöngyösi irányító szintén megfertőződött a koronavírussal.

A most rajtoló és május elejéig tartó Eurokupában rendszerint azok a csapatok indulnak, amelyek már kijutottak a következő Európa-bajnokságra, ezért nem vesznek részt a selejtezősorozatban. A magyarok a szlovákokkal együtt házigazdái lesznek a 2022-es tornának, így a kontinensbajnoki címvédő spanyolokkal, valamint a legutóbb ezüstérmes horvátokkal játszanak az európai szövetség versenysorozatában idén ősztől jövő tavaszig.