Fennállása legnehezebb időszakában van a Fradi női kézicsapatának BL-ellenfele

CSM Bucuresti v Rostov Don - EHF Women's Champions League  Cristan Neagu HANDBALL CSM Bucuresti ETO KC 2017/18 EHF women's Champions League SPORT Olympic Games Summer Games TEAM Rostov Don
Bucharest's Cristan Neagu during EHF Women's Champions League, Main Round, between CSM Bucuresti and Rostov Don at Polivalenta Ioan Kunst Ghermanescu Hall in Bucharest, Romania, on 11 February 2018. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Fennállásának legnehezebb időszakát éli a román CSM Bucuresti sportklub az anyagi nehézségek miatt - jelentette ki kedden Gabriela Szabo elnök, egykori olimpiai bajnok futó.

Az egyesület legeredményesebb szakosztálya a női kézilabda; a csapat jelenleg a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel az A csoportban, a Ferencvárossal együtt.

Szabo elmondta, hogy az anyagi problémák tavaly februárban kezdődtek, amikor a főtámogató bukaresti főpolgármesteri hivatal csökkentette a klub finanszírozására fordított összeget, ezért több szakosztályt kénytelenek voltak megszüntetni azért, hogy a női kézilabdacsapat folytathassa.

Anyagi gondok miatt fennállása legnehezebb időszakában van a CSM Bucuresti Forrás: NurPhoto via AFP/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

Közölte, mindent megtettek, hogy a megmaradt együttesek sikeresen működjenek, így az ő lelkiismerete tiszta. Ezzel azokra a bírálatokra válaszolt, amelyek a klub vezetőségét érték. Vasárnap a női kézilabdacsapat játékosai a Ferencváros elleni mérkőzés előtt - amelyet a román csapat nyert meg 25-19-re - olyan feliratú pólókkal léptek pályára, hogy "Tartsátok tiszteletben a munkánkat!", "Tartsátok be ígéreteiteket!", amivel elégedetlenségüket jelezték a bértartozások miatt.

Szabo nem cáfolta, hogy elmaradások vannak a fizetések folyósításában, ugyanakkor közölte, ez nemcsak a női kézilabdacsapatot, hanem az egész klubot érinti. A játékosok vasárnapi tiltakozásáról kijelentette: megértik, de nem tudnak egyetérteni vele.