Vágólapra másolva!
Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém 40 éves játékosa a Sport TV "Tiszta Kezeket Fel!" műsorában elmondta, hogy jelen állás szerint már nem láthatjuk őt a kézilabdapályán.

Sterbik Árpád és a Telekom Veszprém is legutóbb március 10-én, a Tatabánya elleni bajnoki mérkőzésen lépett pályára a magyar bajnokságban. Könnyen lehet, hogy ez a mérkőzés volt a legendás kapus utolsó mérkőzése pályafutása során.

Az európai szövetség nemrég bejelentette, hogy a koronavírus-járvány elhúzódása miatt csak júniusban folytatják a Bajnokok Ligáját - már ha folytatják. Ez azt jelentené, hogy a 40 éves kapust már nem láthatjuk többet a Veszprém kapujában, ugyanis szezon végén lejár a szerződése.

Könnyen lehet, hogy már nem láthatjuk Sterbik Árpádot a Veszprém kapujában Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Szerintem én vagyok a legjobb helyzetben az összes játékos közül. Mert télen, a háromhetes szünet után február volt, mire formába kerültem, és jól éreztem magam. Ha most kb. négy hónap kihagyás után kellene elkezdeni edzeni, én el sem tudom képzelni, hogy milyen állapotban lennék.

Mert ez a hazai jógázás a karanténban... kicsit a terhestornára hasonlít, amit csinálunk, és nagyon messze van a kézilabdaedzéstől.

Úgyhogy nagyon nehéz volna visszatérnem. Valamilyen szinten boldog is vagyok, hogy így jött ki, mert 41 évesen megkezdeni még egy szezont négy hónap pihi után egyáltalán nem egyszerű" – nyilatkozta a Sport TV-nek Sterbik Árpád.

– fogalmazott a négyszeres BL-győztes, világ- és Európa-bajnok legenda.

"Az a helyzet, hogy itt ülök néha a feleségemmel a teraszon, és mondom neki, hogy

'Hát akkor én befejeztem a kézilabdát, most már nincs több meccsem?'.

Számomra is lehetetlen, de ez a reális kép most. A június-júliusi nyolcad- vagy negyeddöntőkkel kapcsolatban csak dobálóznak a dátumokkal, de nem reálisak szerintem" - ha belegondolunk, hogy milyen következményei lehetnek annak, hogy a szezon vége átnyúlik a következőbe, csak egyet tudunk érteni a kapussal.

Könnyen lehet, hogy az augusztus végére kiírt BL négyes döntőjében a világ egyik legjobb játékosa, Sander Sagosen jelenlegi csapata, a PSG, valamint következő együttesse, a THW Kiel is bejut majd. Ezzel példátlan és parttalan vitát adva a sportjogászoknak. Sterbik valamivel egyszerűbb helyzetben van, neki lejár a szerződése június 30-án.

Rodrigo Corrales a nyártól már a Veszprém csapatát fogja erősíteni Forrás: EHF CL, Facebook

- utalt arra Sterbik, hogy Vladimir Cupara és Székely Márton mellé a nyáron csatlakozik a spanyol Rodrigo Corrales is a Veszprém keretébe. Ez pedig a legendás kapus pályafutásának végét jelenti.