Mintha legyőztük volna Messi vagy Ronaldo csapatát

fbl Horizontal
Football fans wearing masks depicting Portugal's forward Cristiano Ronaldo and Argentina's forward Lionel Messi pose before the Russia 2018 World Cup quarter-final football match between Russia and Croatia at the Fisht Stadium in Sochi on July 7, 2018. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Egy Euroliga-ezüstérmes női kosárlabdacsapat ne legyen kishitű, de most már elmondhatjuk: a Dinamo Kurszk-Sopron Basket mérkőzés előtt nem volt a csapat környékén olyan ember, aki arról beszélt, hogy az orosz városban a Sopron nyerhet. A vége mégis 93-83 ide, hosszabbítás után.

Miért felfoghatatlan ez a győzelem?

Mert a Dinamo Kurszknál játszik a világ jelenlegi legjobb játékosa, Breanna Stewart. Decemberben az Origónak hosszabban nyilatkozott. Stewart a női kosárlabdában olyan kaliber, mint Ronaldo a Juventusban vagy Messi a Barcelonában.

Mert a Dinamo Kurszk költségvetése végtelen. Értsék ezt szó szerint.

Mert a Dinamo a Sopron elleni meccséig mindent nyert, ők voltak az Euroliga egyetlen veretlen csapata szerda estig.

Mert a Sopron még sosem nyert idegenben tétmeccset a Kurszk ellen.

Mert 70 másodperccel a vége előtt hiába vezetett 8 ponttal a Sopron, a Kurszk innen is képes volt hosszabbításra menteni az ütközetet (ezért világsztárok).

A soproni kosaras lányok ismét csodát tettek az Euroligában Forrás: Origo

Mert nálunk egy olyan játékos (Honti Kata) is pályára lépett, aki egy hónappal ezelőtt még a civil életét élte Olaszországban, és egy hónap múlva újra azt fogja.

Mert bár az Iniguez-érában soha nem lehet azt mondani, hogy nincs esély, ezúttal valóban botorság lett volna erről beszélni.

Mert a meccs napján hajnali 1.40-kor a csapat még a belgorodi reptéren kószált, és egy jéggé fagyott parkolóban várta a beígért három minibuszt, amiből egy jött meg.

Mert Casas 43, Turner 39, Dupree 37, Crvendakics 31, Zahui 29 percet töltött a pályán, és mind-mind bírták erővel.

Ezért volt felfoghatatlan mindez

Dinamo Kurszk-Sopron Basket 83-93 (hosszabbítás után). A Sopron továbbra is jó eséllyel pályázik a továbbjutásra.