Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém a hivatalos honlapján tudatta, távozik a csapat vezetőedzője, Ljubomir Vranjes. Azonban nemcsak Vranjest mentették fel a munka alól, hanem a segédedző Björn Sätherströmöt, valamint a klub sportigazgatóját Eklemovics Nikolát is. A változások legfőbb oka a csapat gyenge Bajnokok Ligája szereplése, ugyanis három mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni a Veszprém. A változások okáról a vezérigazgató exkluzív interjút adott az Echo TV-nek.

A hétvégi Bajnokok Ligája mérkőzésen a klubvezetők is meghallották, amint a közönség azt kiabálja Vranjesnek: Auf wiedersehn, azaz viszontlátásra.

„A vezetőedzőnek azért kellett távoznia, mert szombaton játszottunk egy mérkőzést a Vardar Szkopje ellen és hát nem azt az eredmény hoztuk, mint amit egyébként elvártunk volna a csapatunktól, de sokkal rosszabb dolog is történt.

- nyilatkozta Dr. Csík Zoltán, a Telekom Veszprém vezérigazgatója az Echo Tv-nek.

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém menesztett vezetőedzője Forrás: MTI/EPA/Focke Strangmann

Ljubomir Vranjes alig több mint egy éves veszprémi edzősége alatt mindössze egy Magyar Kupa-győzelmet tudott felmutatni, a bajnokságban a zsinórban tíz megszerzett arany után a Szeged mögé szorult a gárda, a Bajnokok Ligája előző szezonjában pedig a jóval kisebb játékerőt képviselő Skjern ellen maradt alul a nyolcaddöntőben sorozatban négy BL-Final Four után.

- írja a klub közleménye.

Az edzéseket az új vezetőedző érkezéséig Gulyás István fogja tartani.

Ljubomir Vranjes a Telekom Veszprém mellett a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozik, azonban konkrétumokat még nem lehet tudni a jövőjével kapcsolatban.

A magyar férfi kézilabda-válogatott gőzerővel készül a jövő januári világbajnokságra Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Válogatottunk készül a jövő januári világbajnokságra, amely a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcsfontosságú, de természetesen önmagában is az.

Konzultálunk az érintettekkel, elsősorban magával a szövetségi kapitánnyal, majd a Veszprém válogatott kulcsjátékosaival, mindenkivel, akinek a véleménye, értékelése közelebb vihet minket a helyzet optimális kezeléséhez" - értékelte a helyzetet Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.