Egy lépésre az EHF-kupa csoportkörétől a Dunaújváros

dunaújváros
Veszprém, 2016. május 6. A kupagyőztes Dunaújváros játékosai ünnepelnek a női kézilabda EHF Kupa döntőjében vívott Dunaújvárosi Kohász KA - TuS Metzingen visszavágó mérkőzés végén a Veszprém Arénában 2016. május 6-án. A Dunaújváros 29-21-re legyőzte a német Metzingen csapatát a döntő visszavágóján, így 55-49-es összesítéssel elhódította a trófeát. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Dunaújvárosi Kohász KA 27-25-re kikapott a román CSM Roman otthonában a női kézilabda EHF Kupa-selejtező második fordulójának visszavágóján, ennek ellenére simán továbbjutott.

Női EHF Kupa, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
CSM Roman (román)-Dunaújváros Kohász KA 27-25 (13-13)
Továbbjutott: a Dunaújváros 56-51-es összesítéssel.

A magyar csapat megnyugtatónak tűnő, hétgólos előnnyel utazott a románvásári visszavágóra. A meccs elején a dunaújvárosiak megszerezték a vezetést, de később pontatlanná váltak a támadásaik, ezért a hazaiak fordítottak (9-7). György László vezetőedző időkérése után egyenlített csapata, így a továbbjutás szempontjából a szünetben is kedvező helyzetben volt (13-13).

Már csak egy párharcot kell megnyerni a csoportkörbe kerüléshez Forrás: MTI/Illyés Tibor

Bár nem játszottak gyors kézilabdát a csapatok, a védekezésre egyre kevesebb figyelmet fordítottak, támadásban pedig továbbra is magas színvonalat hoztak. Egyik fél sem tudott jelentős előnyt kialakítani (20-20). Az újvárosiak 22-21-nél vezettek utoljára, és bár végül két góllal kikaptak, magabiztosan léptek tovább a selejtező harmadik fordulójába, vagyis már csak egy párharcot kell nyerniük a csoportkörbe kerüléshez.