Halálspirálba kerülhet a Clippers

PORTRAIT POINTING FINGER Los Angeles Clippers owner Donald Sterling attends the NBA playoff game between the Clippers and the Golden State Warriors on April 21, 2014 at Staples Center in Los Angeles, California. The NBA banned Sterling for life for "deepl
Los Angeles Clippers owner Donald Sterling attends the NBA playoff game between the Clippers and the Golden State Warriors on April 21, 2014 at Staples Center in Los Angeles, California. The NBA banned Sterling for life for "deeply offensive and harmful" racist comments that sparked a national firestorm. NBA Commissioner Adam Silver hit Sterling with every penalty at his disposal, fining him a maximum $2.5 million dollars and calling on other owners to force him to sell his team. AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
A rasszista kijelentésen kapott Donald Sterling tulajdonos maradna az LA Clippers kosárcsapatánál, ám ha így lesz, távozik az edző, több játékos, támogató és szurkoló.

Donald Sterlinget, a Los Angeles Clippers NBA-csapat tulajdonosát néhány hónapja kapták rasszista kijelentésen, azóta egész életére eltiltották a csapat meccseitől, ám a tulajdonosi pozíciójához ragaszkodik.

Richard Parsons, a klub megbízott ügyvezetője ugyanakkor kijelentette: Doc Rivers edző, több játékos, szponzor és szurkoló is elhagyhatja a csapatot, ha Sterling marad.

"Egy rakás szponzor ott ül a medence partján, csak nem akar bemenni a vízbe" - fogalmazott Parsons a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon, miután Sterling nem tudott megállapodni a Clippers eladásáról a legjobb ajánlatot tevő Steve Ballmerrel.

A korábbi Microsoft-vezérigazgató NBA-rekordot jelentő kétmillió dollárt kínált a franchise-ért, ám Sterling blokkolta az üzletet, mert sérelmezte, ahogyan a liga bánt vele.

"Ha egyik szponzorod sem akar támogatni, ha az edződ nem akar edzeni, ha a játékosait nem akarnak játszani neked, akkor mid marad?" - tette fel a költői kérdést Parsons, aki elengedhetetlennek tartja egy új tulajdonos kinevezését még az októberi idénykezdet előtt, különben a Clippers "halálspirálba" kerül.

Sterling áprilisban még mehetett meccsre Forrás: AFP/Robyn Beck

A szponzorok távozásával a legjelentősebb bevételi forrásától eshet el a Clippers, Parsons pedig hozzátette: Rivers edző többször is kijelentette, hogy távozik, ha Sterling marad.

Közben Sterling pert indított a felesége, Shelly Sterling, valamint az NBA-főnök Adam Silver ellen, azt állítva, hogy a Clippers összes részvénye az övé, miután megvonta a bizalmat a családjától.