Egy spanyol, aki meghatódott a magyar himnusznál

Szirányi Balázs, vízilabda, spanyol vízilabda válogatott
Zágráb, 2010. szeptember 5. A spanyol csapatban játszó Szirányi Balázs a török csapat elleni csoportmérkőzésen a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Szirányi Balázs hétfőn a spanyol pólóválogatott tagjaként ugrott vízbe a magyarok elleni Eb-meccsen, s mint az Origónak elmondta, nem volt ideje arra, hogy azzal foglalkozzon, ki az ellenfél és hol rendezik a meccset.

"Nem volt időm azon gondolkodni, hogy hol lesz az Eb, mert az egész csapat csak az egésznek a sport részével volt elfoglalva. Ezt majd utólag kell elrendezni magamban, de akkor már mindegy lesz" - nyilatkozta az Origónak Szirányi Balázs, aki már négy éve stabil tagja a spanyol csapatnak, 2012-ben az olimpián is szerepelt a magyar válogatott elleni meccsen.

"Már van annyi rutinom, hogy ne a nézőkkel foglalkozzam, hiszen ha így tennék, akkor képtelen lennék játszani. De erre most nem is volt időm" - folytatta a pólós, ám elismerte, hogy a meccs előtt azért volt olyan pillanat, amikor meghatódott. "Libabőrös lettem a magyar himnusznál, de meccs közben a többi körülményre már képtelenség gondolni."

A spanyolok ugratták is Szirányit, amikor csak tudták. "Kérdezték, ünneplem-e majd a magyar gólokat, kinek dobok majd puszit a lelátón, de tudják, hogy én is ugyanúgy a csapat része vagyok, mint ők, ugyanaz a célom, mint nekik."

Szirányi Balázs a spanyol válogatottal érkezett Budapestre. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Örült, amikor megtudta, hogy Budapest rendezi az Eb-t. "Nagyon-nagyon örültem. Hogy miért? Azért, mert fantasztikus a környezet, a nézők, és mert nagyon szeretem Budapestet."

Az ellenfélről úgy véli, sokra viheti az Eb-n. "A magyaroké az egyik legjobb csapat, szerintem még a mainál is tudnak jobban játszani - és még fognak is."