Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egyre jobb állapotban van Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki reméli, hogy két hét múlva elhagyhatja a kórházat.

A leukémiával küzdő norvég szakember szeptemberben sikeres csontvelő-átültetésen esett át, de úgy tűnik, befogadta a szervezete a húgától kapott szervet.

"Egyre jobban vagyok, de nem tagadom, akadnak még rosszabb napjaim, amikor úgy érzem, lépek visszafelé egyet-kettőt a javulás útján. Persze nem volt sétagalopp az elmúlt néhány hét. A transzfúzió utáni napokon minden porcikám fájt a fejem búbjától a láb­ujjamig. Rettenetesen szenvedtem az ágyon fekve. De nem adom fel, hiszek abban, hogy teljesen meggyógyulok a leukémiából" - idézte a Blikk Karl Erik Böhnt.

Karl Erik Böhn és testvére Forrás: YouTube

A norvég edző hozzátette, hogy lassan elmúlt a kínzó fájdalom, és kezdi visszanyerni az életerejét. "Nem mondom, hogy csúcsformában vagyok, ám szerencsére már csak rossz emlék, amikor mindössze 65 kilót nyomtam. Jelenleg 69 vagyok, és reményeim szerint tovább hízom. Sokáig csak infúziót kaptam, de most már bármit ehetek. Nem vagyok válogatós, akármilyen étel jöhet. Persze a szeretteim főztje hiányzik a leginkább" - mondta Böhn, aki szerint talán két hét múlva elhagyhatja a kórházat.

Böhnnek nem kell sterilizálnia otthon a szobáját, de az orvosok azt tanácsolták neki, hogy ne simogasson állatokat és gyerekekkel sem szabad találkoznia. "A gyerekek játszótéren bármilyen baktériummal érintkezhetnek, amelyek rájuk nem biztos, hogy veszélyesek, rám viszont azok lennének."

A szakemberre többhetes gyógyszeres kezelés vár, az pedig két-három hónap múlva dől el, hogy felépül-e teljesen.

A kórházi ágyban fekvő Karl Erik Böhnről a Facebook-oldalunkon láthat fotót.

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez