Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungaria nőikézilabda-csapata jutott fel a Bajnokok Ligája 16-os főtáblájára, miután a népligeti selejtezőtorna döntőjében 31-24-re legyőzte a második félidő elején még négy góllal vezető Érdet. A vendégeknél Triscsuk Krisztina súlyos sérülést szenvedett.

Eredmény, női BL, selejtező, döntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Érd 31-24 (13-16) - az élő közvetítés
Népliget, Elek Gyula Aréna
v.: Gjeding, Hansen (dánok)
gól: Tomori 7, Zácsik 5, Kovacsicz 4, Pena 3/1, Steinbach 3, Szamoránsky P. 3, Szarka 2, Szucsánszki 2, Cifra 1, Such 1, illetve Klivinyi 6, Kovács A. 5, Koren 3, Schatzl 3, Wolf 3/3, Triscsuk 2, Kisfaludy 1, Vukcevic 1
hetesek: 1/1, illetve 3/3
kiállítások: 12, illetve 6 perc

A papírforma szerint a Ferencváros és az Érd nőikézilabda-csapata játszhatta a Bajnokok Ligája-selejtező fináléját: a Fradi 26-23-ra verte a horvát Lokomotiva Zagrebet, míg az Érd könnyed, 34-25-ös sikert aratott a svájci LK Zug ellen.

"Meglepő volt, hogy jóval nagyobb ellenállásba ütköztünk, mint amire számítottunk. Idő kellett ahhoz, hogy átbillenjünk, de a végjátékra már nem forgott veszélyben a győzelmünk" - nyilatkozta szombaton Elek Gábor, a Fradi edzője. "Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ha nem tudunk jobban kézilabdázni, akkor borzasztó nehéz lesz."

A szakvezető jól érezte, hogy csapata nincs tökéletes állapotban, hiszen az Érd nagyon bátran kezdett, Oguntoye remekül védett, és Klivinyi vezérletével végig az esélytelenebb vendégeknél volt az előny.

"Nincs meg a kellő odafigyelés ahhoz, hogy meccset nyerjél" - dühöngött önkritikusan Elek Gábor a félidő hajrájában, és a 13-16-os első harminc perc után a 17. érdi találatnál a szurkolók közül is kevesen gondolhattak akkora pálfordulásra, mint ami bekövetkezett.

Szucsánszki tör kapura Koren mellett Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Ferencváros mínusz négynél elkezdett játszani, ehhez hozzájárult az is, hogy a 35. percben Tomori átlövését követően a lendülő lövőkéz nagyon eltalálta Triscsukot. A válogatott játékost hosszasan ápolni kellett, majd letámogatták a pályáról, a hírek szerint hosszú hetekre kidőlt.

A Fradi meglódult, és 13-17-ről 30-21-re fordított, ez a 17-4-es széria pedig végzetesnek bizonyult. A vége 31-24 lett, a Ferencváros így bejutott a BL-csoportkörbe, ahol a montenegrói Buducnost Podgoricával, a dán Midtjyllanddal és a lengyel Lublinnal ltalálkozik majd.

"Sajnos görcsössé tett minket az esélyesség terhe, de fel tudtuk őrülni az Érdet" - mondta Elek Gábor.

Szabó Edina dühösen nyilatkozva annyit mondott, szégyen, hogy súlyos sérülést szenvedett játékosát senki sem vitte kórházba, és harminc percig kellett ülnie, mire valaki a mérkőzés után feleszmélt. "Jól eljátszottuk a szimpatikus vesztes szerepet, amit kiosztottak nekünk. Ami történt, az nem teljesen normális, de többet nem szeretnék mondani. Gratulálok a Fradinak."

Az Érd - akárcsak a tornán harmadik Lokomotiva Zagreb - a KEK-ben a 24 között folytathatja szereplését. A svájci Zug a KEK-ben a 24 közé jutásért játszik majd.

A 3. helyért:
Lokomotiva Zagreb (horvát) - Zug (svájci) 35-24 (18-10)

* * *

A további selejtező csoportok eredményei:
3. csoport (Nagybánya):

a 3. helyért:
Viborg (dán) - Dalfsen (holland) 33-12 (12-7)

a döntő:
Baia Mare (romániai) - Tvis Holstebro (dán) 36-23 (20-10)

4. csoport (Eboli)
a 3. helyért:
Rosztov-Don (orosz) - Salerno (olasz) 41-18 (22-8)

döntő:
Vardar Szkopje (macedón) - Fleury Loiret (francia) 33-24 (18-9)

A BL-főtábla csoportbeosztása

A csoport: Győri Audi ETO, Thüringer HC (német), Hypo NÖ (osztrák), Baia Mare (romániai)
B csoport: Buducnost (montenegrói), Midtjylland (dán), Lublin (lengyel), Ferencváros
C csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Metz (francia), Sävehof (svéd), HC Leipzig (német)
D csoport: Larvik (norvég), Bera Bera (spanyol), Podravka (horvát), Vardar Szkopje (macedón)