Vágólapra másolva!
Ugyan a vesztett pontok tekintetében a még veretlen Pick Szeged jobban áll, szerda este Veszprémben helycsere történhet a férfikézilabda-bajnokság élén. A címvédő nagyon készül a visszavágásra, októberben ugyanis súlyos, hétgólos vereséget szenvedett Szegeden.

Visszavághat a Veszprém a tavalyi BL-bukásért

"Megértem játékosaim fáradtságát, hiszen nehéz időszak áll mögöttük, világbajnokság is volt, ugyanakkor most már jobb formában kellene kézilabdáznunk" - nyilatkozta Carlos Ortega, a Veszprém edzője.

A spanyol szakember elégedetlen volt a Kiel és Atlético Madrid elleni mérkőzéseken nyújtott teljesítménnyel, de a Szeged ellen akár gyengébb formában játszva is győzni kell, hiszen az alapszakasz-elsőséget jelenthet.

"A Madrid elleni találkozó is bebizonyította, hogy sokat kell még dolgoznunk ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Szeretnénk legyőzni a Szegedet, ám ehhez mindenképpen ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyeket most elsősorban támadásban követtünk el" - fogalmazott a Veol.hu-nak Gulyás Péter, a magyar bajnok jobbszélsője.

A két együttes előző összecsapása váratlanul nagyarányú szegedi sikert hozott: október 28-án a Pick hazai pályán kiütéses, 31-24-es győzelmet aratott. Előnyét azonban gyorsan el is bukta, két héttel később döntetlent játszott Tatabányán, így most a Veszprémnek nem kell nyolc góllal nyernie az előzéshez, elég egy sima siker.

A mérkőzést 19 órakor játsszák a Veszprém Arénában, az összecsapást a SportKlub élőben közvetíti.