Vágólapra másolva!
Szeretné megnyerni a jégkorong MOL Ligát a Dab.Docler, és ez az új kiírás értelmében azt is jelentené, hogy 2002 után ismét a Dunaújváros lenne a magyar bajnok.

Az Acélbikák olyan csapatot szeretnének kialakítani, amely egy-két éven belül képes a továbblépésre, azaz a magyarnál komolyabb bajnokságban, például a Fehérvárt is felvonultató osztrák ligában (EBEL) is meg tudja állni a helyét.

"Mi nem azért igazolunk légiósokat, hogy megnyerjük a MOL Ligát, hanem azért, hogy a jövőben még erősebb bajnokságban is szerepelhessünk" - jegyezte meg Azari Zsolt ügyvezető igazgató. "Ha idővel elindulhatnánk külföldi bajnokságban, akkor is lenne egy olyan tartalékcsapatunk, amely a hazai ligában is érdekelt lenne, mert számunkra az utánpótlás-nevelés is fontos. Tavaly az osztrák másodosztályban és a MOL Ligában is tudtunk egyszerre versenyezni."

Stephan Lund vezetőedző kitért rá: a felkészülés annak ellenére jól sikerült, hogy a városi pályán csak augusztus 29-én tudtak először jégre menni, addig mindennap utazniuk kellett, hogy jégen gyakorolhassanak.

A gárda a nyáron egyetlen légióst igazolt a svéd-osztrák Victor Axelsson Lingren személyében, távozott viszont 13 hokis. Mivel a mostani évadban nem kell több fronton szerepelniük, csak egy felnőttcsapatuk versenyez.

A 2012/13-as idényben a MOL Ligában legjobban szereplő hazai csapat lesz a magyar bajnok, és mivel az ob I-ben az utóbbi tíz évben mindig aranyérmes Fehérvár kihagyja ezt a sorozatot - csak az EBEL-re koncentrál -, 2013-ban biztos, hogy új bajnokot avatnak. A Dunaújváros utoljára 2002-ben volt aranyérmes a magyar bajnokságban.