Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Kovács István mesteredző személyében magyar szövetségi kapitányt neveztek ki a román férfivízilabda-válogatott élére.

"Négyéves szerződést írtam alá a román szövetséggel Bukarestben" - mondta el a szakember pénteki hazaérkezését követően. "A feladatom az eddiginél ütőképesebb együttes kialakítása, és olyanná formálása, amely képes kijutni és a legjobb hat között végezni a 2012-es, londoni olimpián. Az első igazi nagy megméretés a jövő nyári, római világbajnokság lesz, de már előtte kipróbálhatom a jelöltjeimet a januárban kezdődő Világliga-meccseken."

Az 51 éves Kovács, aki az Újpesttel négyszer, a Honvéddal pedig hatszor nyert magyar bajnoki címet, egyelőre ingázni fog Budapest, Bukarest és az ottani vízilabdaélet központjának számító Nagyvárad között. Alapvetően ez utóbbi, határ menti városban - amely a román bajnokcsapatnak is az otthona - tartja majd a válogatott edzéseit, és javarészt itt lesznek a nemzeti együttes mérkőzései is.

Kovács István és a Honvéd sokéves kapcsolata a bajnoki cím 2007-es elvesztését követően, a szerényebb nemzetközi és hazai eredmények nyomán az idén áprilisban ért véget, amikor is a Kőér utcai klub vezetése elköszönt a szakembertől.

Mindent egy helyen az Eb-ről