Vágólapra másolva!
Körmenden azonnali hatállyal felbontották Krivacsevics Dragoljub vezetőedző szerződését, a tavalyi bajnoki döntős férfikosárlabda-csapat kispadjára az eddigi másodedző, Hencsey Tamás ül le. Az új tréner pénteken a Szolnok ellen debütál.

"A Körmendi Kosárlabda Club vezetősége egyeztetett Krivacsevics Dragoljub vezetőedzővel, és ezen megbeszélés végén azonnali hatállyal, de közös megegyezéssel felbontották a vezetőedző szerződését. Ideiglenesen így Hencsey Tamás kezébe kerül a szakmai irányítás. A vezetőség azt várja az új vezetőedzőtől, hogy a játékosok csapatként küzdjenek, a szurkolók maximális kiszolgálásban részesüljenek, és természetesen, hogy győzzön a csapat. Hencsey megbízatása határozatlan időre szól" - áll a Polaroid Lami-Véd Körmend férfikosárlabda-csapatának hivatalos közleményében.

"Köszönöm Krivinek amit értem és a csapatért tett. Sok sikert kívánok Hencsey Tamásnak. Mást az edzőváltással kapcsolatosan nem szeretnék mondani. Egy fejezet lezárult, s egy új kezdődik" - nyilatkozta a klub honlapján Szabó Szabolcs, a körmendi csapat tulajdonosa.

Krivacsevics is sok sikert kívánt utódjának, de azért kritikát is megfogalmazott: "Több problémánk volt az elején, sok sérülés is nehezítette a felkészülést, s ehhez a csapathoz még kellett volna idő. Banks sem hozzáállásban sem védekezésben nem volt megfelelő választás. Körmend egy tradicionális csapat, próbáltam újat hozni, de nem volt rá fogadókész a közeg. Úgy érzem, ha rajtam múlik a siker, akkor jobb, ha elmegyek. Az előző idényben a sikerszéria és a szurkolók által nyújtott szeretet is nagy élmény volt, de ma sem érzem magam rosszabb edzőnek, mint voltam. Minden vereség után az edző a hibás, szerintem én becsületesen dolgoztam a csapatért, sokszor védtem játékosaimat, de nem mindig kaptam ezt vissza."