Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökének reményei szerint kedden megválasztják a férfi válogatott szövetségi kapitányát. Kiss István elmondta, mindent elkövet annak érdekében, hogy az elnökség tudjon dönteni, a személyt illetően ugyanakkor nem kívánt belemenni találgatásokba.

Két hete nem sikerült választani; akkor Mocsai Lajos, a Veszprém trénere tűnt befutónak, végül az elnökség - előterjesztés híján - nem döntött. Az [origo] információja szerint az álláspontok még nem közeledtek, Mocsai kapitánysága ugyanis egy sor kérdést felvet.

Az MKSZ-nek meg kellene állapodni a szakvezető fő munkaadójával, az MKB Veszprémmel, ráadásul úgy hírlik, a Pick Szeged nem támogatja kinevezését, mondván, a két klub évekkel ezelőtt megegyezett abban, hogy egyik sem ad szövetségi kapitányt.

Emellett a Délmagyarországnak a múlt héten Kővári Árpád, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke úgy nyilatkozott: "A kupa- és a bajnoki döntőben olyan események történtek, amit sajnos a szövetség nem rendezett le. Éppen ezért a Pick Szeged vezetése úgy döntött, hogy mindaddig, amíg Mocsai Lajos nem kér bocsánatot, személyét sehol nem támogatják."

Információnk szerint előfordulhat, a patthelyzetet úgy tudja feloldani a szövetség, hogy megerősítik posztján Skaliczki Lászlót, akinek szerződése augusztus 31-én járt le. Az idő sürget, a válogatott ugyanis október 29-én, Görögországban megkezdi Európa-bajnoki selejtezősorozatát.