Vágólapra másolva!
A jövő augusztusi, pekingi olimpia előtt nemzetközi tornák is segítik a Kemény Dénes vezette, címvédő férfivízilabda-válogatottat abban, hogy minél tökéletesebben felkészülhessen a nyári ötkarikás játékokra.

A magyar nemzeti együttes 2008-ban előbb a négy válogatottat felvonultató, februári Volvo-kupán, majd a szintén négycsapatos júniusi ING-kupán, végül a júliusi, spanyolországi Európa-bajnokságot követő Unicum-kupán vesz részt, mielőtt elutazna a kínai fővárosba.

A nemzetközi program a LEN, a kontinentális szövetség brüsszeli naptáregyeztetőjén vált véglegessé - tudatta az MTI-t kedden Kemény Dénes. A szövetségi kapitány elmondta, hogy az olimpiai felkészülést megelőző Volvo-kupa színhelye még nincs meg, az azonban bizonyos, hogy valahol vidéken rendezik február 22. és 24. között, s hogy az ellenfél az ausztrál, a román és a kanadai válogatott lesz. Ennek a hétnek az első napjaiban a házigazdák a németekkel közös edzőtáborozást tartanak a Margitszigeten, és szó van egy barátságos mérkőzésről is, amelyet a két csapat vidéken vívna.

Az olimpiai felkészülés a Margitszigeten május 26-án kezdődik, e napig hív be a kapitány, ha szükségét látja, esetleg olyan játékost is a gyakorlásokra, aki nem tagja az olimpiai keretnek. Egyszersmind lesznek olyan edzések, amelyekre nem fog minden kerettagot meghívni - fűzte hozzá Kemény Dénes.

A Hajós uszoda után Balatonfűzfőn folytatódik a "pekingiek" edzőtábora, majd június 27. és 29. között következik az ING-kupa, a magyar mellett a görög, a montenegrói és a német válogatott részvételével - valahol vidéken, hogy konkrétan hol, arról egyelőre nincs döntés.

Még a nyári játékok előtt, de már a július 4. és 13. között esedékes malagai Eb után lesz az Unicum-kupa, amelynek viszont az időpontja bizonytalan, a helyszíne nem: a hagyományoknak megfelelően a Margitszigeten bonyolítják le a nagy múltú eseményt.