Vágólapra másolva!
A Budapesti Koriközpontban lejátszott világbajnoki felkészülési mérkőzésen újra egygólos vereséget szenvedett a magyar jégkorong-válogatott a németektől. A jó hazai kezdés után egyre inkább a vendégek vették át a játék irányítását, akik a második harmadban szerzett góljuknak köszönhetően 1-0-ra győzték le a magyar csapatot.

Jégkorong, felkészülési mérkőzés
Magyarország - Németország 0-1 (0-0, 0-1, 0-0) (videoösszefoglaló)
Budapesti Koriközpont, 700 néző
vezette: Incze, Sós, Gebei
gól: Retzer (13.)
kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc

Jól kezdett a magyar együttes, és bár mindkét oldalon kimaradtak a gólhelyzetek, nagy iramban indult a találkozó. Az első mérkőzésen pihenő Szuper Levente átmentette bajnoki formáját, és parádés védések sorát mutatta be. Ocskayék azonban a vendégek kapusát is megtornáztatták. A vége előtt nem sokkal meg kellett szakítani a mérkőzést, mert Szuper Leventét találta nyakon a korong, de rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.

A második harmadot rögtön egy hatalmas Peterdi-ziccerrel nyitotta a magyar együttes, de nem sikerült élni a lehetőséggel. Majd Ocskayék kerültek emberhátrányba, és a két percig folyamatosan tűz alatt tartották Szuper Levente kapuját a németek. Ezt követően vendég mezőnyfölény, valamint szikrázó összecsapások jellemezték a találkozót, majd a tizenharmadik percben megszerezték a vezetést a németek. Retzer korcsolyázott körbe a hazai kapu mögött, és végül a felső sarokba bombázott. Továbbra is támadásban maradtak Martinecék, és a feszült hangulatra jellemző, hogy Szuper védését követően a kapust támadó Kofler került összetűzésbe Horváthtal, amiért mindkettőjüket kiállították. Újabb gólt már nem sikerült ütniük a vendégeknek, így egygólos hátránnyal zárta a játékrészt Pat Cortina gárdája.

Az utolsó húsz percet emberelőnnyel kezdte a hazai együttes, de ezen a mérkőzésen hadilábon álltak a góllövéssel Ladányiék, így nem sikerült kiegyenlíteniük. A németek folytatták erőszakos, gyors játékukat, amihez Ocskayék megpróbáltak felnőni, több-kevesebb sikerrel. Sajnos nem sokat tudták birtokolni a korongot a magyarok, mert azonnal letámadtak a németek, és hibára késztették a hazai játékosokat, így egy góljuknak köszönhetően megnyerték a találkozót.

(Mobilpress)