Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott Horvátország, Olaszország, Görögország, Szlovénia és Németország csapatával találkozik a csoportküzdelmek során a szeptember 1. és 10. között megrendezésre kerülő belgrádi Európa-bajnokságon. Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata a legutóbbi kontinensvetélkedőn bronzérmes lett. A női együttes a házigazda szerb-montenegrói, valamint a holland és a spanyol együttessel került azonos csoportban a kedd esti sorsoláson.

Kemény Dénes, a férfi válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyarok a nehezebb csoportba kerültek, míg Szilágyi Péter női szakvezető úgy látja, jó sorsolást kapott csapata a szeptember 1. és 10. között sorra kerülő belgrádi vízilabda Európa-bajnokságra.

"A Világkupával ellentétben most nehéz csoportba kerültünk. Nálunk négy, míg a szerbek hatosában két erős csapat van. A negyeddöntőhöz a négybe kell kerülni, ez természetesen megoldható, és persze a negyedik helyet kell elkerülni" - mondta Kemény Dénes. "A Vk-hoz hasonlóan az Eb-n sincs pihenőnap, így jó jött volna egy kicsit több hátradőlős meccs, de azért nem panaszkodunk."

A szakember a felkészüléssel kapcsolatban megjegyezte, hogy a júniusi budapesti Vk után egy hónap pihenője lesz a válogatottnak, majd július 17-én kezdi meg a csapat közvetlen munkát az Eb-re. "Amennyire pechünk volt a Világkupa sorsolásánál, annyira jól sikerült az Eb-beosztásunk. A mérkőzések sorrendjére sem lehet panaszunk, igaz, talán jobb lett volna az első meccset a házigazdák ellen játszani" - értékelt Szilágyi Péter.

A világbajnok magyar válogatott a kontinensviadal A csoportjában kapott helyett, ahol a szerb-montenegróiak mellett Spanyolország és Hollandia legjobbjaival kell majd megküzdeniük. "A cél természetesen az első hely megszerzése, ami megvalósítható" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

A csapat június 5-én Tatán kezdi meg a felkészülést, az Eb előtt pedig egy hétig a B csoportban érdekelt Olaszországgal edzőtáborozik a gárda.

Az Eb-csoportok:
nők:
A csoport: Szerbia-Montenegró, Magyarország, Hollandia, Spanyolország
B csoport: Oroszország, Olaszország, Németország, Görögország

férfiak:
A csoport: Románia, Oroszország, Hollandia, Szlovákia, Szerbia-Montenegró, Spanyolország
B csoport: Horvátország, Magyarország, Görögország, Németország, Szlovénia, Olaszország.

Mindent egy helyen az Eb-ről