Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr, nem jutott fináléba a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém, mert az elődöntő visszavágóján óriási csatában 32-29-re kikapott a spanyol Portland San Antonio otthonában. A pamplonai gárda 59-58-as összesítéssel lépett tovább.

Férfi BL, elődöntő, visszavágó:
Portland San Antonio (spanyol) - MKB Veszprém 32-29 (18-16)
gól:
Balic 7, Ruesga, Lozano, Andorinho 4-4, Rocas 4/4, Martin 3, Nikolic, Ortigosa 2-2, Carvajal, Bösen 1-1, illetve Eklemovic, Lazarov 6-6, Myrhol, Perez 4-4, Buday 4/2, Iváncsik 3/1, Tombor, Gál 1-1
továbbjutott: a Portland San Antonio, 59-58-as összesítéssel.

Az első találkozón rossz hajrájának köszönhetően csak két góllal, 29-27-re nyert a Veszprém, így a pamplonaiaknak elvileg nem kellett hatalmas iramban kezdeniük az összecsapást, ám mégis "beindultak". Gyorsan 3-0-ra elléptek, vagyis összesítésben a maguk javára fordították az állást. Az első vendéggólra több mint hat percet kellett várni, igaz, utána a magyar bajnok a 10. percben Eklemovic duplájával egyenlített (4-4). A hazaiaktól Balic sziporkázott, ám azt ő sem tudta megakadályozni, hogy a magára találó Lazarov révén fordítson az egyre bátrabb Veszprém (13. perc: 6-7).

Emberelőnyben a Portland San Antonio fordított, ám azonos létszámban Buday jóvoltából a magyarok megint vezettek. 8-10-nél a spanyolok időt kértek. Lusnyikov kiállítása alatt egyenlő lett, majd Sola ziccert hárított. A folytatásban felváltva estek a találatok, ám amíg a hazaiak főleg hétméteresekből voltak eredményesek, addig a rivális keményen megharcolt minden helyzetért. 15-14-nél a Veszprém kért időt, ám nem sikerült rendezni a sorokat, a Portland San Antonio 18-15-re ellépett.

A második félidő elején Perezt kapott büntetést 19-17-nél, ám a jó védekezés miatt nem nőtt a különbség. Iváncsik lélektanilag rosszkor hagyott ki büntetőt, mert ez egyenlítési lehetőség volt. A spanyolok erőre kaptak, és megint elhúztak, és csak azért nem lett jelentős az előnyük, mert Sola jól védett. Mivel a továbbiakban is gyengén támadott a magyar bajnok, 23-19-re módosította az állást a Pamplona.

Gödörbe került a Veszprém, ráadásul Gált kiállították. 26-21 után a sok csere révén ismét felpörögtek a vendégek, csakhogy Hvidt brillírozott a kapuban. Aztán 28-22-nél, a 47. percben időt kért Zdravko Zovko, a Veszprém edzője. Ettől agresszívebb lett a vendégek játéka, és Buday duplájával felzárkóztak 28-24-re, azonban Lusnyikov megint a kiállítás sorsára jutott. A kapusok pillanatai következtek, így a 29-25-ös állás "befagyott".

Ezt követően emberelőnyben játszhatott a Veszprém, és Perez ismét eredményes volt, de amikor esély nyílt a hátrány faragására, támadó hibát fújtak a szlovén bírók, és a kontrából gólt kapott a Veszprém, Lusnyikov piros lapot kapott Balic lerántásáért. Hamar visszaállt a korábbi különbség, és a hajrában Jörgensent küldték ki, így a létszámfölénybe került vendégek.

A végjátékban Hvidt még fogott két ziccert, és ezzel végleg eldőlt a párharc, noha az utolsó másodpercekben sikerült kétszer túljárni az eszén.

A Veszprém dicséretet érdemel, hogy eljutott a legjobb négy közé, ám ha nem rontja el az első csata hajráját, akkor a döntő sem lett volna számára elérhetetlen.

A másik ágon a spanyol Ciudad Real a német Flensburg-Handewitt otthonában is nyert, így tavalyhoz hasonlóan megint a döntőbe jutott. Kedden 11 órakor Bécsben sorsolják ki, hogy a két finalista közül, melyik kezd otthon. A döntő első összecsapását április 22-én vagy 23-án, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

A másik elődöntőben:
Flensburg-Handewitt (német) - Ciudad Real (spanyol) 27-29 (14-12)
továbbjutott:
a Ciudad Real, kettős győzelemmel, 60-49-es összesítéssel