Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott helyenként szép játékkal, magabiztosan, négy góllal győzte le felkészülési mérkőzésen a Koreai Köztársaság együttesét Miskolcon, így visszavágott a szerdai, ugyancsak négygólos vereségért.

Eredmény:
Magyarország - Koreai Köztársaság 31-27 (18-17)
gól: Lovász 9, Farkas 6, Mehlmann, Görbicz 4-4, Kirsner 3, Ferling 2, Szrnka, Kulcsár, Tóth T. 1-1, illetve Hu Szun Jang 8, Mjong Bok Hi 5, Kim Csong Szin 4, Mjong Szo Hi 3, Li Szon Eun, Vu Szun Hi 2-2, Ju Vi Jeong, Szeon Jung Hi, Kim Csaj Jong 1-1.

A szerdai, tiszaújvárosi 34-30-as vereség után jól kezdett a magyar válogatott, 3-0-ra elhúzott, a vendégek azonban gyorsan fordítottak (4-5). Ezt követően viszont újra a hazaiak pillanatai következtek, és az ötletes, gyors támadások rendre sikerrel zárultak (9-6). Időkérés után a koreaiak rendezték soraikat és szorossá tették az összecsapást. A 23. percben emberelőnyben egyenlítettek, emberhátrányban pedig a vezetést is visszavették. Ettől kezdve egészen a szünetig hol egyik, hol másik együttesnél volt a minimális előny.

A második félidő elején elsősorban a védekezésben jeleskedett Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata, a kevés lőtt gól azonban lassan megbosszulta magát, mert az ázsiai válogatott fordított. Igaz, ekkor a szerencse sem állt a magyarok mellé, létszámfölényben többször a kapufa "hárította" a kísérleteiket.

A pechsorozatnak a fiatalok vetettek véget, miközben Pálinger is remekelt a kapuban, Lovász pedig nem tudott hibázni, ha helyzetbe került. Az utolsó tíz perc előtt már négy találattal vezetett a házigazda, amely a hajrában jól őrizte a különbséget.