Vágólapra másolva!
Egyetlen kérdőjel akad csupán a 2003-2004-es kézilabda-bajnokságok csoportbeosztásainak tekintetében. A július elsejei határidőig leadott nevezések közül egyedül a női bajnokság újonca, a Tiszaújváros jelezte szóban, mégsem vállalja az élvonalbeli szereplést.

A férfiak mezőnyében az Orosháza mellett a Cegléd sem adta le nevezését a 2003/2004-es kézilabda-bajnokságra, így a feljutott Nyíregyháza és a Szigetvár mellett a jobbik kieső, Békés és a KEK-induló, egyébként másodosztályú Csömör került az NB I-be. (A másik kieső, a Komló ugyanis nem élt a bent maradás jogával.)

A hölgyeknél korábban eldőlt, hogy a Túrkeve és a Pécs a két kieső, helyettük Keletről a Tiszaújváros, Nyugatról pedig rendhagyó módon az osztrák Hypo Niederösterreich került az élvonalba. Hétfőn aztán szóban jelezte az alföldi együttes, hogy mégsem indul, igaz, beadványuk hivatalosan egyelőre nem érkezett meg a szövetségbe. Kérdés, hogy ha valóban visszalép a gárda, akkor helyette ki kerül az élmezőnybe, mindenesetre a Pécs már "üzent" a Dunántúli Napló hasábjain, hogy "nem kér alamizsnát".

A határidőig beérkezett nevezések
nők, NB I
Dunaferr, Herz-FTC, Győri Graboplast ETO, Cornexi-Alcoa, Esztergom, Hódmezővásárhely, Vác, DVSC-Valdor, Bp. Kőbányai-Spartacus, Vasas, Békéscsaba, Hypo (osztrák)

NB I/B, Nyugati csoport
PEAC-Pikker, Győri Graboplast ETO II., Dunaferr SE II., Marcali, Nagyatád, Tolna KC, Tököl, Hévíz, Szombathelyi TFSE, Óbudai Goldberger SE, FINO-Tamási KC, Tatabányai SC, Veszprémi Beton KC, CORNEXI-Alcoa II.

NB I/B, Keleti csoport
Túrkeve, Malév Bp. Airport HC, Mátészalka, Göd, XVII. ker. LSE, Csömör, Hajdúnánás, Kiskunhalas, Szeged KKSE, Derecske, Bőcs, Miskolci Honvéd, Váci NK II., Gyulai SE

férfiak, NB I
Fotex KC Veszprém, Pick Szeged, Dunaferr SE, Győri TENTO ETO KC, Tatabánya, Békés, Százhalombatta, Csömör, Pestszentlőrinc-Elektromos, DIACELL Pécsi KK, Szabolcs KSE, Szigetvár

NB I/B, Nyugati csoport
Komló, Alba Regia KSK, Hort SE, Balatoni KC, Pestszentlőrinc-Elektromos II., Hargita KC, Szentendre KC, MK Pelikán Siklós KC, Várpalota BSK Dunaferr SE II. (nem nevez), Izzó SE Nagykanizsa, Budapesti Honvéd SE, ELMAX Pápa, Kalocsa KC, Váci KSE

NB I/B, Keleti csoport
Cegléd, Orosháza, Hajdúböszörmény, Tiszaföldvár, Ózd, Makó, Fehérgyarmat, Salgótarján, Gyöngyös, Mezőkövesd, Diósgyőr, Debrecen, Kiskunhalas, Szeged KKSE.