Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben Zdravko Zovko, a Fotex-Veszprém férfikézilabda-csapatának szakvezetője, hiszen több sérült játékossal rendelkezik, miközben sorsdöntő Bajnokok Ligája-elődöntő és magyar bajnoki rájátszás előtt áll az együttes. A legnagyobb gondot Sterbik Árpád kiesése jelenheti, hiszen így egyedül Fazekas Nándor védhet, esetleg a klub ifikapusa.

A sérültek listája egyre csak nő Veszprémben, ahol a Fotex kézilabdacsapata a Kolding elleni BL-negyeddöntőben kiharcolta a továbbjutást, ám rettenetesen nehéz helyzetben várja a folytatást. Nem elég, hogy a gárda a két évvel ezelőtti, tavalyi BL-elődöntős spanyol Portland San Antoniót kapta ellenfélül, még a csapaton belül is vannak problémák.

Fotex-Veszprémhttp://www.fotexveszprem.huKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Mirza Dzomba a világbajnokság óta hasfalhúzódással küszködik, Perez térdében több porcdarab leszakadt, így őt kedden meg is kellett műteni. Az átlövő várhatóan tíz nap múlva kezdheti meg az edzéseket, s talán három hét múlva már játszhat is. Ha játszhat egyáltalán. Sterbik Árpád a dánok ellen sérült meg, de továbbvállalta a meccset, sokat rontva ezzel állapotán. "A vizsgálat a belső oldalszalag és a belső porc részleges szakadását mutatta ki Árpinál. Nem kell megműteni, így azonnal megkezdtük a kezeléseket, de a felépülése körülbelül hat hetet vesz igénybe" - mondta dr. Csordás József csapatorvos a hivatalos honlapnak nyilatkozva, ám ha hozzátesszük, hogy nem elég visszaállni, formába is kell lendülni, ez a másfél hónap jóval hosszabb időtartamot is jelenthet.

Egy kapussal, a sérüléséből éppen csak felépülő Fazakas Nándorral viszont nem lesz könnyű végigvédeni a sorozatot, főleg ha még a hazai küzdelmeket is beleszámítjuk. A klubnak várhatóan a biztonság érdekében kapust kell igazolnia, hiszen Fazekas mögött csupán az ificsapat hálóőre, Kovács bevethető. A szabályok szerint a magyar mezőnyből senkit sem lehet szerződtetni, mivel nem játszhatna a bajnoki meccseken, s külföldről is csak olyan kapus jöhet számításba, aki február 28-a óta nem szerepelt az európai porondon.

A San Antonio sem áll sokkal jobban: amint arról beszámoltunk, Jackson Richardson sérült, s csupán tőle függ, vállalja-e a BL-elődöntőbeli játékot, vagy megműtteti magát. Nem egészséges Calbry és Jovanovic sem. "Jackson térde már nem nagyon sérülhet meg jobban, sajnos, fájdalmai vannak, de tőle függ, játszik vagy sem. Jovanovic már a felépülés szakaszában van, az operáció jól sikerült, de a pihenést nagyon szigorúan kell venni" - nyilatkozta Zupo Equisoain vezetőedző.

Mindent egy helyen az Eb-ről