Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Mindet eldöntő összecsapásra készül a Herz-FTC és a Dunaferr női kézilabda-együttese pénteken, a fővárosiak Kőbányai úti csarnokában. A tét nem más, mint a bajnoki cím, ehhez a Ferencvárosnak győznie, a Dunaferrnek pedig pontot kell szereznie.

Pénteken este hat órakor a Herz-FTC és a Dunaferr női kézilabdacsapata utolsó fordulóbeli bajnoki összecsapását vívja Budapesten. A tét nem kisebb a csapatok számára, mint a bajnoki cím. A tabellát ugyan a dunaújvárosiak vezetik, de csak pontszerzéssel védhetik meg címüket. Azonos pontszám esetén ugyanis az egymás elleni eredmények döntenek, ebben a Fradi pedig jobb, hiszen jelenleg egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel rendelkezik. Siker esetén viszont már két győzelem állna a zöldek neve mellett.

Az idei bajnokságban eddig háromszor találkozott egymással a két együttes. Az alapszakasz 6. fordulójában (2001. szeptember 30.) lejátszott, 31-31-es döntetlenre végződött mérkőzést a Dunaferr megóvta, a megismételt találkozón, idén január 2-án 30-24-re nyertek Kiss Szilárd tanítványai. Alig három héttel később, január 26-án a Fradi otthon 30-25-tel vágott vissza. A rájátszás újvárosi összecsapása, április 28-án 21-21-es döntetlen eredményt hozott.

Hollandia helyett Horvátország rendezi a 2003-as női vb-t

Bár a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) estorili kongresszusán Hollandiát jelölte ki a 2003-as női világbajnokság rendezőjének, másfél évvel később megváltoztatta döntését. A holland Telegraaf információi szerint a helyi kézilabda-szövetség és a szervezőbizottság pénzhiánnyal küszködött, amiatt azt szerették volna elérni, ha az IHF nem ötszázezer, hanem egymillió eurós támogatást nyújt nekik. "A kritériumoknak csak így tudunk megfelelni. Mi mindenképpen szeretnénk vébét rendezni" - nyilatkozta Vince Evers, a szövetség igazgatója. Az IHF viszont nem engedett a teljesíthetetlen követeléseknek, s megváltoztatva a vb helyszínét, Horvátországot bízta meg a 2003. december 1. és 14. közötti esemény lebonyolításával.

Pincési László

Ajánlat:

A nőikézilabda-NB I felsőházi állása

Korábban:

A Győr nyerte a csalódott kupadöntősök kézirangadóját

Fórum:

Kézilabda

Mindent egy helyen az Eb-ről