Vágólapra másolva!
Megállapodott az Albacomp vezetőivel az Amerikából hazatért Dávid Kornél, de a székesfehérváriak hamarosan az Egyesült Államokba utaznak, ezért csak decemberben léphet itthon pályára a külföldi ajánlatra váró kosaras.

Nem sokat pihent Dávid Kornél azután, hogy a Washington Wizardsnál tett, alapvetően sikertelen négyhetes kiruccanás után pénteken hazatért. Akkor azt mondta, két-három napra van szüksége ahhoz, hogy tisztázza helyzetét. A hét végén már megtette az első lépéseket, tárgyalt korábbi hazai klubja, az Albacomp vezetőivel, s szinte mindenben meg is egyezett velük.

"Elviekben megállapodtunk, de egyelőre itthon még nem lépek pályára az Albacompban" - mondta érdeklődésünkre a 30 éves kosaras, aki amerikai útja előtt is korábbi csapatával készült, s most is Fehérvárott kapcsolódott be a munkába. A tartózkodás oka az, hogy az Albacomp a héten már csak egy bajnokit játszik, utána az Egyesült Államokba utazik, ahová viszont a helyi viszonyok legjobb ismerője, Dávid nem tart az együttessel.

Ehelyett itthon egyedül edz, és várja a külföldi ajánlatokat. "Beszéltem a menedzseremmel, aki nyugtatgatott, hogy lesz csapatom, de ez nem megy egyik napról a másikra" - mondta Dávid. "Még csak négy-öt forduló ment le az európai bajnokságokban, ilyen hamar nem szoktak változtatni a kereteken."

Ajánlatok híján egyelőre nem marad más, mint várni, s készülni a hazai visszatérésre. A nagy alkalom a Falco elleni székesfehérvári rangadó lehet december 1-jén. Így, feltételes módban, mert Dávid mindenképpen olyan szerződést szeretne aláírni, amely lehetővé teszi, hogy megfelelő külföldi ajánlat esetén szabadon távozhasson.

Erdei Tamás

Korábban: