Vágólapra másolva!
22 076 néző - de nyugodtan mondhatjuk: az egész világ - volt kíváncsi Michael Jordan bemutatkozására új csapatában, a Washington Wizardsban. A világ egykori legjobb kosárlabdázója 1998. június 14. (a Chicago Bulls-Utah Jazz bajnoki döntő utolsó meccse) óta először lépett pályára hivatalos - igaz, csak előszezonbeli - kosárlabda-mérkőzésen, és 17 percnyi játékkal 8 pontot, 3 lepattanót, 1-1 labdalopást és blokkot jegyzett.

A mozdulat és a kiöltött nyelv
a régi

"Magam számára is meglepő volt, mennyire energikusan kezdtem a mérkőzést" - nyilatkozta Jordan. "Aztán kiderült: van még mit javulni... Összességében azt mondhatom: minden a tervek szerint halad. Nem akartam olyasmire vállalkozni, amibe esetleg belesülnék" - utalt Jordan az elmulasztott alley-oopra. "Különben is, kosár lett az akcióból, és ez a fontos. Ha majd elkezdődik a bajnokság, október 31-én, biztosan nem hátrálok meg a kihívás elől."

"Senki sem lesz kíméletes vele, engem nem érdekel, hogy 38 éves vagy 58. A múltban éppen eleget szenvedtünk miatta, most megpróbálunk valamit törleszteni az adósságból" - fogalmazott Jon Barry, a Detroit hátvédje, aki két alkalommal is úgy szerzett kosarat, hogy labdával együtt simán megkerülte Jordant - ez sem volt divat korábban. A mezőny legeredményesebb játékosa Jerry Stackhouse volt a Detroitból 30 ponttal, a Washingtonban Richard Hamilton dobta a legtöbb pontot, 24-et. Dávid Kornél nem lépett pályára, jóllehet Doug Collins edző a Wizards 14 játékosát kipróbálta. Talán majd szombaton este, Miamiban.

Ch. Gáll András

Korábban: