Vágólapra másolva!
Egyéves szerződést kötött egykori csapatával, a Fotex KC-Veszprémmel Zsigmond György, aki a legutóbbi két évadban a horvát Metkovic Jambo kézilabda-együttesét erősítette. A válogatott beállós május óta próbált csapatot találni magának, és korábban felmerült, hogy a Fotex a nagy vetélytársa, a Dunaferr igazolja le.

A Metkovic Jambo kétéves szerződést kínál számára, amelyet Zsigmond elfogadott. Augusztus közepén aztán változott a helyzet: Zsigmond (miután a klub nem rendezte adósságát) meggondolta magát és megkereste a szintén Szlovéniában, a roglai edzőtáborban alapozó Fotexet, hogy szívesen visszatérne. Időközben bejelentkezett a Dunaferr is, ám a szerződésből nem lett semmi. Éppen emiatt meglepő, hogy a Fotex végül mégis szerződést kínált a beállósnak azzal a kikötéssel, hogy ha külföldi csapat érdeklődne utána, akkor távozhat.

Zsigmond összesen tíz évet játszott a Fotexben. Nyert több bajnoki címet és Magyar Kupát is, sőt tagja volt a veszprémiek 1992-es KEK-győztes, (a német TSV Milbertshofen ellen) és 1993-as (vereség a francia OM Vitrolles együttesétől) és 1997-es (vereség a spanyol Elgorriaga Bidasoától) KEK-döntős csapatának is. Két éve igazolt a horvát Metkovic Jambo csapatába, ahol elsőre EHF Kupát nyert, tavaly pedig tagja volt az EHF Kupában döntőt játszott együttesnek.

Pincési László

Korábban:

Kézilabda-iskolák veszprémi keveredése