Vágólapra másolva!

Hiába a temérdek pénz, Forsberg "belerokkant" a hokiba
Peter Forsberg

Májusban életmentő műtéten esett át, mert a Los Angeles Kings elleni NHL-negyeddöntő hetedik mérkőzésén bevérzett a lépe. "A szervezetemre kell hallgatnom. Imádom a hokit, ez az életem, de most pihenésre van szükségem. Sajnos, nem tudok olyan teljesítményt nyújtani, amit elvárok magamtól. Amíg százszázalékos állapotban nem leszek, addig Svédországban maradok" - mondta Forsberg.

Ha az 1994-es olimpiai bajnok csatár csak az október 3-án kezdődő idényt hagyja ki, akkor is 11 millió dollártól esik el. Ezzel egyébként ő lett volna a profiliga legjobban kereső játékosa a soron következő szezonban.

A 77-szeres válogatott sztár Svédországgal 1992-ben és 1998-ban világbajnokságot nyert, és az 1994-es téli ötkarikás játékokon is aranyérmet szerzett.

Klubtársa, Ville Nieminen szerint Forsberg már a jövő évi Salt Lake City-i olimpián pályára lép. "Mint jóbarát, remélem, hogy Peter már karácsonyra jobban érzi magát, s csatlakozik hozzánk. Az olimpia más: mivel én finn vagyok, nem örülnék neki, ha ellennünk pályára lépne" - mondta a Stanley Kupa-győztes Colorado Avalanche csatára.

Korábban:

Jasin 87,5 millió dollárt kap az Islanderstől