Nem indul a női 5000 méter Európa-bajnoka a budapesti világbajnokságon

European Athletics Championships 2022 in Munich. enthusiasm database emotion emotions cut single motif European Athletics Championships EM EUROPEAN CHAMPIONSHIPS free image single image action Championships 2022 European Championship Munich EC 2022 ?La sa
jubilation winner Konstanze KLOSTERHALFEN (GER/ 1st place), with flag, loses her start number in the process, women's 5000m final, on August 18th, 2022 European Athletics Championships 2022, European Championships, from August 15th. - 21.08.2022 in Munich/ Germany. (Photo by Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Lábsérülés miatt nem indul a szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságon a női 5000 méter tavalyi Európa-bajnoka, a német Konstanze Klosterhalfen.

"A végsőkig abban reménykedtünk, hogy el tud indulni a vb-n. Most már azt kívánjuk, hogy az olimpiai évre legyen fit" - jegyezte meg edzője, Annett Stein.

Konstanze Klosterhalfen 2022-ben lett Európa-bajnok Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SVEN SIMON/Anke Waelischmiller

A 26 éves, 2019-ben vb-harmadik Klosterhalfen mellett korábban még egy éremesélyes német lépett vissza a budapesti vb-től: a távolugrásban olimpiai és világbajnok Malaika Mihambo ugyancsak sérülés miatt nem szerepelhet combhajlítóizom-szakadás miatt.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.