Vágólapra másolva!
A budapesti atlétikai vb nyolcadik napja is látványos összecsapásokat és elképesztő izgalmakat hozott. A csúcsesemény történései mellett is számos érdekességet tartogatott a szombati nap a sportvilágban, így ha lemaradt volna a legfontosabb hírekről, akkor most bepótolhatja őket.

Minden idők második legjobb időeredményével, 21,41 másodperccel nyerte a női 200 méteres síkfutást a jamaicai Shericka Jackson péntek éjjel a budapesti atlétikai világbajnokságon. Az ünneplésből a vb kabalafigurája, Youhuu is kivette a részét, Shericka Jackson igencsak meglepődött, amikor a rackajuh ölbe kapta.

Az etióp Amane Beriso Shankule nyerte meg címvédő honfitársa, Gotytom Gebreslase előtt a női maratonfutást a budapesti atlétikai világbajnokságon, melyen Szabó Nóra kiemelkedő versenyzéssel az előkelő 24. helyen ért célba, Kovács-Garami Katalin pedig a 57. lett.

Szabó Nóra a célban Fotó: Csudai Sándor - Origo

A világ legszexibb sportolónőjének tartott Alica Schmidt is rajthoz állt a 4x400 méteres női váltóban a budapesti atlétikai világbajnokság szombati napján, a német csapat második embere volt az elődöntőben.

A budapesti atlétikai világbajnokság szombat esti programjában hét versenyszámban is világbajnokot avattak, emellett pedig a magyar egységek részvételével (és új országos csúcsával!) mindkét nem 4x400 méteres váltójának elődöntőit is megrendezték.

A magyar válogatott Kerkez Milos csapata, a Bournemouth házigazdaként 2-0-ra kikapott a Tottenham Hotspur együttesétől az angol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának szombati játéknapján.

Kerkez Milos ismét kezdett a PL-ben Forrás: instagram.com/afcb

A várt izgalmakat hozta a Forma-1-es Holland Nagydíj időmérője, amit egy kiadós esőzés után folyamatosan száradó pályán a Q3-ban baleset miatt is meg kellett szakítani. Max Verstappen az utolsó körben ismét megmutatta, hogy ő most a leggyorsabb a mezőnyben.

Folytatódott a magyar NB I is. Az előző szezon meglepetéscsapata, a Kecskemét a Puskás Akadémia csapatát fogadta az NB I ötödik fordulójában és Szabó István csapata 4-1-re nyerni tudott. A Diósgyőr hazai páyán 2-0-ra nyert a Kisvárda ellen, ezzel pedig átvette a vezetést az NB I-ben. A labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában az Újpest 2-1-re legyőzte a Zalaegerszeg csapatát a Szusza Ferenc Stadion.

Élre állt a DVTK Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A francia labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a Paris Saint-Germain 3-1-re legyőzte hazai pályán a Lens csapatát, ezzel Luis Enrique együttese megszerezte első bajnoki győzelmét az idei szezonban.