Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Hétfőn folytatódott a budapesti atlétikai világbajnokság, az esti programban három magyar atléta sikeréért szoríthattunk és négy versenyszámban is döntőt rendeztek. A vb izgalmas eseményei mellett is számos érdekesség történt a sportvilágban, és ha lemaradt volna a legfontosabb hírekről, akkor most egy helyen megtalálja őket.

Hétfő délután a budapesti atlétikai világbajnokságon a Medál Plázában a kalapácsvető Halász Bence átvette a bronzérmét, az esti programban pedig három magyar versenyző sikeréért szoríthattunk. A rúdugró Klekner Hangának, a gátfutó Molnár Jankának és 100 méteres síkfutásban Takács Boglárkának sem jött össze a fináléba kerülés, de mindannyian fantasztikusan versenyeztek. A harmadik versenynapon összesen négy döntőre került sor a Nemzeti Atlétikai Központban: a férfi hármasugrók és diszkoszvetők drámai fináléja után kiderült, ki jelenleg világ leggyorsabb női atlétája és férfi gátfutója.

A győztes amerikai Grant Holloway a férfi 110 méteres gátfutás döntője után Fotó: Csudai Sándor - Origo

A spanyol női fociválogatott hőse volt az angolok elleni 1-0-ra megnyert meccsen Olga Carmona, aki a győztes gólt szerezte. A 23 éves védő a mérkőzés után tudta meg, hogy az édesapja meghalt.

Szintén a női foci-vb-hez kapcsolódik, hogy a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke, Luis Rubiales a dobogón nemes egyszerűséggel szájon csókolta a világbajnok csapat egyik játékosát, Jenni Hermosót.

A labdarúgó NB I 4. fordulójának péntek esti mérkőzésén a Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-re kikapott az újonc Diósgyőrtől. A meccset megelőzően a biztonsági szolgálat a vendégszurkolókat méltatlan módon kezelte, a történtekre a DVTK elnöke, Sántha Gergely is reagált.

Mindent egy helyen az Eb-ről