Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kocsis Luca egy elképesztő bevetődéssel lett bronzérmes az U20-as atlétikai Eb-n

Kocsis Luca egy elképesztő bevetődéssel lett bronzérmes
Vágólapra másolva!
Kocsis Luca 100 méteres síkfutásban, valamint a kalapácsvető Csatári Jázmin is bronzérmes lett a jeruzsálemi U20-as atlétikai Európa-bajnokságon kedden.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Szolnoki MÁV SE 18 éves sprintere a 100 méter döntőjében 11.55 másodperccel végzett a harmadik helyen.

Kocsis Luca egy elképesztő bevetődéssel lett bronzérmes Forrás: Ambrus László/European Athletics

Közte és Chelsea Kadiri között célfotó döntött a bronzéremről, végül a célba bevetődő Kocsis egyetlen ezreddel előzte meg német vetélytársát. Az első két hely a briteké lett, Joy Eze 11.39-cel győzött, Renee Regis 11.40-nel ért be másodikként.

A kalapácsvető lányok fináléjában a VEDAC atlétája az első kísérletére érte el a legnagyobb, 62,47 méteres dobását, amellyel végül megszerezte a bronzérmet.

Csatári Jázmin (jobbra) sokáig a második helyen állt Forrás: Ambrus László/European Athletics

Csatári az utolsó sorozatig ezüstérmes pozícióban állt, azonban a német Jada Julian a hatodik dobásával (62,92) megelőzte. A döntőt a korosztály világranglistájának ciprusi éllovasa, Valentina Savva nyerte 64,69 méterrel. A tizenkettes finálé másik magyar résztvevője, Viszkeleti Villő 58,96 méterrel a kilencedik lett.

Mindent egy helyen az Eb-ről