Halász Bence: Ekkora szeretettel körülvéve nem lehetett rosszul teljesíteni

Atlétikai vb, Atlétikai Világbajnokság, World Athletics, Szabadtéri atlétikai világbajnokság, Budapest, 2023. 08. 20., férfi kalapácsvetés, döntő, Halász Bence
Halász Bence a kalapácsvetés szám döntőjében az atlétikai világbajnokságon
Vágólapra másolva!
A vb-bronzérmes kalapácsvető elmondta, soha nem volt még ennyire fókuszált egy verseny előtt.

"Nehéz bármit mondani, el vagyok érzékenyülve. Rendkívül hálás vagyok nekik, és ömlengésnek tűnhet, de nélkülük ez nem sikerült volna.

Halász Bence élete egyik legjobb versenyének végén lett vb-bronzérmes Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Próbáltam mindent megtenni, hogy javítani tudjak, ami ugyan nem jött össze, de talán éltemben nem volt annyi 80 méter fölötti dobásom, mint ma, úgyhogy nagyon örülök. Idegileg nagyon felfokozott állapotban, eszméletlenül fókuszáltan érkeztem a stadionba.

Csak a cél lebegett a szemem előtt, és az, hogy elsőre elértem a hőn áhított 80 métert, levette rólam a terhet. Olyan eksztázisban voltam, hogy a dobásaimra is alig emlékszem. Egy-két technikai elemet megcsináltam az első dobások során, utána pedig úgy voltam vele, menjen, ami a csövön kifér" - mondta Halász Bence a döntő után, aki azt is elárulta, hogy fog telni az estéje immár kétszeres vb-bronzérmesként.

- mondta nevetve utalra az angol válogatott focistára, aki a Manchester City Bajnokok Ligája-győzelme után óriási bulit csapott.