Mindenki megdöbbent az Eb-érmes távolugró hasra vetődése után, azonnal mém lett belőle

athletics Horizontal
Italy's Larissa Iapichino competes in the women's long jump qualification during the World Athletics Championships at the National Athletics Centre in Budapest on August 19, 2023. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
A budapesti atlétikai világbajnokságon a női távolugrás döntőjének első sorozatában Larissa Iapichino különleges módon érkezett meg a homokkal teli gödörbe.

Az idei fedett pályás Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző olasz atléta nekifutásánál még nem történt probléma, ám az ugrása előtt belépett, majd az egyensúlyát elveszítve lényegében hassal előre érkezett a homokba.

Mivel ekkor a stadionban nem volt más esemény, a több tízezres tömeg egyszerre hördült fel, de Iapichino sértetlenül állt fel, majd értetlenül nézett, mint aki maga sem érti, hogy sikerülhetett így az ugrása – a 21 éves sportoló kísérletéből pedig azonnal egy mém is készült a közösségi médiában.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.