Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A kalapácsvető Halász Bence bronzérmet nyert a budapesti atlétikai világbajnokságon vasárnap. A magyar sportoló most buzdítja a magyarokat, hogy menjenek szurkolni Kozák Lucának és a többi magyar sportolónak.

Ünnepélyes körülmények között, több ezer szurkoló vastapsa mellett vette át bronzérmét hétfőn Halász Bence, aki vasárnap este lett harmadik férfi kalapácsvetésben a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A vasárnapi finálét a kanadai Ethan Katzberg (81,25 m) nyerte az olimpiai bajnok lengyel Wojciech Nowicki (81,02 m) és a magyar klasszis (80,82 m) előtt. A három dobogós hétfőn, az esti program kezdete előtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztertől és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól vette át érmét és virágcsokrát a stadion és a főbejárat közötti parkban kialakított medálplázában.

Halász Bence a kalapácsvetés szám döntője után az atlétikai világbajnokságon Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar sportoló most szurkolásra buzdítja a szurkolókat az Instagram-oldalán.

- írja bejegyzésében Halász Bence, aki szívből szorítani fog honfitársaiért, többek között Kozák Lucáért és Molnár Attiláért a Nemzeti Atlétikai Központban.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.


Mindent egy helyen az Eb-ről