Drámai döntő az atlétikai vb-n: a Hulk-üvöltés után a legnagyobb esélyes azonnal megsérült

athletics Horizontal
Cuba's Lazaro Martinez competes in the men's triple jump final during the World Athletics Championships at the National Athletics Centre in Budapest on August 21, 2023. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
A fedett pályás világbajnokságot is megnyerő Lázaro Martínez ezüstérmes lett a Burkina Faso-i Hugues Fabrice Zango mögött a férfi hármasugrás döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon. A szám egyik legnagyobb esélyese, Jaydon Hibbert az első ugrása közben megsérült.

A kubai Lázaro Martínez a bemutatás során a képregényhős Hulk üvöltését utánozva üdvözölte a közönséget, majd a második sorozatban 17,41 métert ugrott, amivel átvette a vezetést, és ez az ötödik Zango-ugrásig így is maradt.

Ehhez az is kellett, hogy az idei év legjobb eredményével rendelkező Jaydon Hibbert a legelső ugrása közben megsérüljön: a jamaicai a combhajlítójához kapott a belépett ugrás közben, majd az ápolás ellenére nem tudott még egyszer odaállni a nekifutáshoz.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.