Vágólapra másolva!
Karsten Warholm, a 400 méteres gátfutás tokiói olimpiai bajnoka erősebbnek érzi magát, mint valaha, így fokozottan motiválja a világbajnoki cím megszerzése az augusztus 19-én rajtoló budapesti vb-n.

A kétszeres világbajnok norvég atléta a Kossuth Rádiónak elárulta, hogy tavaly sérülés hátráltatta a felkészülését, emiatt pedig a Eugene-ben rendezett vb-n - amelyen hetedik lett - nem tudta magából kihozni a maximumot.

Ebben pedig az oslói eredményem is megerősített, mivel most ott tartok, ahol szeretnék" - mondta a 27 éves futó, aki másfél hónappal ezelőtt az oslói Gyémánt Liga-viadalon 46.52 másodperccel az idei szezon legjobb eredményét produkálta, majd július 21-én a monacói állomáson ezt egy századmásodperccel tovább faragta, bizonyítva, hogy egyre jobb formában van.

Karsten Warholm lehet a budapesti atlétikai vb egyik legnagyobb sztárja Forrás: AFP/Clement Mahoudeau

Láttam képet a budapesti pályáról, jól néz ki, gyorsnak tűnik, és várhatóan jó és meleg idő is lesz, úgyhogy a körülmények adottak" - hangsúlyozta a kétszeres Európa-bajnok. "Meg akarom mutatni a világnak, hogy engem kell legyőzni, és a tavalyi év csak egy kisiklás volt".

Warholm a 2021-es, tokiói olimpia döntőjében elért 45.94 másodperces teljesítményével az egyetlen gátfutóvá lépett elő, aki 46 másodperc alatt ért célba ezen a távon, ezt a nagy pillanatot pedig szeretné újra átélni a Nemzeti Atlétikai Központban.

fogalmazott Warholm, de azt is megjegyezte, ott vannak a riválisai, akik szintén közel teljesítenek a világcsúcshoz, azaz a nyomában vannak. "Tudom, hogy ott lesznek mellettem az utolsó métereken is, ami jó dolog, mivel húzzuk egymást, és ebből születnek a legjobb eredmények".

A norvég atléta azt is kiemelte, hogy a 400 méter gát lehet a vb egyik fő attrakciója, melynek döntőjére augusztus 23-án kerül sor.

A budapesti világbajnokságot, amely Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.